Skandal na Cetinju: Ekstremisti blokirali prilaze gradu, Abazovića gađali flašom!

09.05.2022

22:02

0

Prilasci Cetinju bili su blokirani na dva mesta, tako da mnoge zvanice nisu uspele da dođu na mesto događaja

Skandal na Cetinju: Ekstremisti blokirali prilaze gradu, Abazovića gađali flašom!
24sedam/Goran Sivački

Tokom proslave Dana pobede nad fašizmom na Cetinju se dogodio incident kada je iz pravca jedne grupe okupljenih građana prema premijeru Dritanu Abazoviću poletela staklena flaša, koja je pala ispred njega, piše podgorički list "Dan".

Abazović je došao na događaj uz sitne provokacije pojedinaca koji su dobacivali, ali je iz pravca jedne grupe građana koji su najverovatnije došli iz Nikšića prema premijeru poletela staklena flaša.

Građani koji smatraju da je u Crnoj Gori marionetska vlast i koji su danas, kako su saopštili, na Belvederu "podigli zastavu slobode" blokiraju puteve i ne dozvoljavaju diplomatama koji su akreditovani u Crnoj Gori da dođu na zvanični skup povodom Dana pobede nad fašizmom.

Na Cetinje su došli i predsednik i potpredsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Slaven Radunović.

Iz Demokratskog fronta je saopšteno da su lideri i poslanici te stranke bili pozvani da na Cetinju prisustvuju proslavi Dana Evrope i pobede u Drugom svetskom ratu u organizaciji ambasadorke EU u Crnoj Gori Kristine Oane Pope, međutim, prilasci Cetinju bili su blokirani na dva mesta, tako da mnoge zvanice nisu uspele da dođu na mesto događaja.

- Ovo je važna poruka za EU, a mi pozivamo sve međunarodne organizacije sa sedištem u CG da važne datume obeležavaju u Podgorici ili nekom drugom gradu, koji će ih dočekati bez mržnje, kao domaćin i gde su svi dobrodošli, nažalost, Cetinje više nije ništa od toga, već lokacija koja je odabrana za stecište ekstremista i fašista - saopšteno je iz DF-a.

BONUS VIDEO:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Dan