“Rešili smo se šljama, mir nastaje kada se Srbi svedu na statističku grešku”: Hrvati likuju nad žrtvama "Oluje" i pozivaju na novi genocid

04.08.2022

15:02

0

Autor: 24sedam

U Hrvatskoj je film "Oluja" dočekan “na nož” iako ga niko u toj zemlji nije još ni pogledao

“Rešili smo se šljama, mir nastaje kada se Srbi svedu na statističku grešku”: Hrvati likuju nad žrtvama "Oluje" i pozivaju na novi genocid
Ilustracija - Copyright Profimedia

Film “Oluja” koji obrađuje temu stradanja Srba u najvećem etničkom čišćenju u Evropi posle Drugog svetskog rata, u bioskope stže u novembru.

Miloš Radunović, reditelj filma je za 24sedam izjavio da je ovo pre svega jedan istinit film.

Kako je objasnio rad na filmu bio je "komplikovan" jer ne može sve da stane u jedan film kao i da je velika odgovornost snimati u trenutku kad imate 250.000 živih svedoka. Radunović je intervjuisao učesnike događaja, a njihova svedočenja o stradanju srpskog naroda su za potrebe filma dramatizovana.

Od 250.000 životnih priča i sudbina izabrane su one "najfilmskije".

Pored velikog interesovanja koje je film probudio u srpskoj javnosti, ništa manju nije izazvao ni u Hrvatskoj. Naravno, u današnjoj nezavisnoj državi Hrvatskoj ovo filmsko ostvarenje dočekano je “na nož” iako ga niko u toj zemlji nije još ni pogledao.

Povampireno ustaštvo već decenijama divlja u Hrvatskoj a u prilog tome najbolje govore i komentari koje su Hrvati ostavljali na svojim portalima koji su preneli vest o filmu “Oluja”.

Printscreen
 

- Trebao bi se zvati Fast & Furious, s obzirom kako su brzo traktorima stigli u Beograd – napisao je jedan od komentatora ismevajući povlačenje srpskih civila pred hrvatskom vojskom i njenim NATO pomagačima.

Printscreen
 

- Pogledat ću ga, volim filmove sa sretnim završetkom – napisao je drugi komentator.

Notorne laži

Međutim, Hrvati kojima je u “tisućljetnoj povijesti” najbitniji događaj etničko čišćenje Srba koje se desilo pre samo 27 godina, nisu se tu zaustavili. Po svom starom običaju, iznošene su notorne i lako proverljive laži.

Printscreen
 

Tako je jedan od komentatora napisao: “Sigurno će u filmu pobjednički hrvatski zrakoplovi raketirati kolonu izbjeglica koju je u stvarnosti pregazila postrojba četničkih tenkova u bežaniji”, misleći na zločin na Petrovačkoj cesti u kojem su hrvatski piloti, gađajući kolonu civila, ubili devet ljudi, a među njima četvoro dece. 

Koliko se istina u Hrvatskoj gazi možda najbolje govori taj komentar u kojima se, po starom hrvatskom običaju, za stradanje optužuje sama žrtva. Naime, hrvatski piloti su i sami priznali da su pobili civile, ali u hrvatskoj javnosti se otvoreno govori da su to učinili vojnici Srpske vojske Krajine...

Printscreen
 

Likovanje nad srpskom nesrećom može da se vidi i u drugim komentarima.

- Lijepo je bilo te godine – napisao je jedan komentator, dok je drugi dodao:

Printscreen
 

- Najbolji dio filma kad neće traktor da upali, pa jašu koze do otadžbine.

Rasizam i pozivanje na novi genocid

Tu Hrvati nisu stali, nego su, uz rasističke uvrede, otvoreno pozvali i na još jedan genocid nad Srbima.

- Hrvatska se rijesila tog ciganskog sljama. U kojoj god oni drzavi bili, tamo rade pi******** Bosna, crna gora, kosovo...u svim tim drzavama ce bit mir kada se srbi svedu na statisticku gresku kao u hr – stoji u jednom od komentara, dok se u drugom dodaje:

Printscreen
 

- Lipo je u svakom ratu pobijediti srbo-ciganski narod.... Imaju šumadiju i neka idu tamo živit ...

Printscreen
 

Podsetimo, godišnjica zločinačke akcije „Oluja“, tokom koje je početkom avgusta 1995. godine zabeležen najveće etničko čišćenje od Drugog svetskog rata, u Hrvatskoj će i ove godine biti obeležena kao praznik - Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja, dok će u Srbiji taj zločin bez kazne biti obeležen komemorativnim skupom u Novom Sadu.

Kako je najavio predsednik Aleksandar Vučić, godišnjica ove hrvatske zločinačke akcije biće obeležena u Novom Sadu danas na Trgu slobode u 20 sati.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike