Region danima bruji o ceni pice u pekari na Hvaru! Dve platili 100 evra, a vlasnik kaže - to je stara cena, naš poslovni model"

25.07.2022

11:35

0

Cene formiraš slobodno. Ima do mene metar odmah druga pekara i pica je po 30 kunam kaže vlasnik bez blama

Region danima bruji o ceni pice u pekari na Hvaru! Dve platili 100 evra, a vlasnik kaže - to je stara cena, naš poslovni model"
Pica - Copyright Pixabay

U javnosti, posebno hrvatskoj, se već danima vodi polemika oko cena na Jadranu.

Pored astronomskih računa po restoranima "deru" i po pekarama. Naime, jedna pekara na Hvaru je dve džambo pice naplatila čak 800 kuna (oko 100 evra.) Jedna je 400 kuna ili nekih 53 evra.

O tome ovih dana piše Večernji list, naglašavajući da nije u pitanju restoran niti picerija, već obična pekara na hvarskoj rivi.

Oglasio se i vlasnik lokala za Slobodnu Dalmaciju rekao da su cene takve jer imaju ''takav plan poslovanja''.

- To je stara cena, pa to svako zna. Naš cenovnik postoji, lepo piše sve. Ima i skuplje. Džambo pica margarita – 320 kuna, džambo peperoni – 400, a imaš i ovaj Džambo hvarmix, samo ona ti dođe 480 kuna. Idu razni dodaci gore. Odlična pica - rekao je vlasnik, pa odgovorio na pitanje kako ovo jelo u pekari može koštati i do 500 kuna.

- Lepo, može, takav nam je biznis plan. Ovo je naš poslovni model. Cene formiraš slobodno. Ima do mene metar odmah druga pekara i pica je po 30 kuna. Onaj komad, pizza cut se zove. A sto metara dalje još drugi lokal i manja cena – 15 kuna ili 20. Svako može da bira. Neki biraju svaki put nešto drugo - objasnio je vlasnik i istakao sledeće:

- Nije to pljačka. Mi smo u startu imali najskuplje. Ako je bilo 30 kuna pica, kod mene je duplo. I nikad problema nije bilo.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Večerni list

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike