Neobična krađa je krenula po zlu: Lopov se popeo na kran, uzeo šta je hteo, a onda ga skidali vatrogasci (FOTO)

12.06.2022

06:59

0

Nesuđeni lopov ostao je da visi na kranu, sa visine od 30 metara

Neobična krađa je krenula po zlu: Lopov se popeo na kran, uzeo šta je hteo, a onda ga skidali vatrogasci (FOTO)
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Neobičan pokušaj krađe dogodio se u mestu Radovanje u neposrednoj blizini Oriovca. Naime,  jedan muškarac u Slavoniji našao se u neobranom grožđu, nakon što se "zaglavio" prilikom pljačke. 

Kako su naveli iz policije, u petak oko 18 sati policajci su utvrdili da se jedan 30-godišnjak popeo na građevinsku dizalicu za visinsku gradnju na prostoru napuštenog gradilišta s koje je skinuo više metalnih lanaca za podizanje tereta sa namerom da ih ukrade.

Na njegovu nesreću, nesuđeni lopov ostao je da visi na kranu, sa visine od 30 metara.

Kako nije mogao da se spusti, po njega došli vatrogasci.

- U popodnevnim satima u 18.44 na direktan poziv zameniku zapovednika dobili smo dojavu o osobi koja se nalazi na zapuštenom građevinskom kranu u mestu Radovanje - objavili su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac navodeći da je na intervenciju bilo pozvano šest članova operative koji su četiri minuta nakon poziva izašli sa dva vozila, a na mesto događaja stigli su već u 18:51.

Prema njihovim navodima, dolaskom na mesto intervencije i dolaskom do zapuštenog zemljišta i građevinskog krana stupili su u kontakt sa osobom.

- Razgovaramo i uvidom u celokupnu situaciju, zbog nedostatka alpinističke opreme preko županijskog zapovednika tražimo pomoć od Javne vatrogasne službe Grada Slavonskog Broda. Kolege iz JVP (3 člana) su brzo stigli na mesto intervencije i zajedničkim snagama smo krenuli u spasavanje. Jedan član JVP Slavonski Brod opremljen alpinističkom opremom je preko krana izvršio spuštanje do unesrećenog dok smo mi postavili vazdušni jastuk ispod krana za svaki slučaj - naveli su iz DVD-a Oriovac.

Intervencija je uspešno završena spuštanjem osobe s krana koja je predata Hitnoj medicinskoj pomoći na pregled.

Iz DVD-a Oriovac zahvalju svojim kolegama iz JVP Slavonski Brod na pomoći u složenoj intervenciji koja je okončana u 20.20 sati.

Kako su Iz policije saopštili, lanci koje je 30-godišnjak skinuo će biti predati vlasniku, zajedno s podacima počinioca za slučaj da vlasnik poželi da pokrene privatnu tužbu protiv njega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike