Bankar prevario klijenta - ukrao pola miliona evra: Pare prebacivao na svoj račun i račun supruge!

19.03.2022

07:50

0

U istrazi je utvrđeno da je osumnjičeni 39-godišnjak počinio šest krivičnih dela

Bankar prevario klijenta - ukrao pola miliona evra: Pare prebacivao na svoj račun i račun supruge!
profimedia-0280979237 - Copyright Profimedia

Zagrebačka policija je završila kriminalnu istragu protiv 39-godišnjeg ličnog bankara, osumnjičenog za zlupotrebe od oko 3,9 milona kuna (oko pola miliona evra) i protiv njega podnela poseban izveštaj Županijskom državnom tužilaštvu.

U istrazi je utvrđeno da je osumnjičeni 39-godišnjak počinio šest krivičnih dela zloupotreba poverenja u privrednom poslovanju i šest krivičnih dela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Sva krivična dela je počinio na štetu poslovne banke, tako što je kao njen zaposleni u poslovnici u Zagrebu, na Trgu lvana Kukuljevića, od kraja oktobra 2019. do sredine februara 2020, u svojstvu ličnog bankara obavljao neautorizovane transakcije bez znanja i pristanka klijenata, koje je uplaćivao na svoj račun i na račun svoje supruge, saopštila je zagrebačka policija.

Istragom je, između ostalog, utvrđeno da je osumnjičeni 39-godišnjak počinio i krivično delo falsifikovanja službene ili poslovne isprave i jedno krivično delo prevare tako što je, kao lični bankar, klijentu od 2013. do 2019. obećao da će obavljati uplate na njegov već otvoreni dobrovoljni penzioni fond i na taj način u više navrata od klijenta dobio ukupno 255.000 kuna (33.600 evra).

Taj iznos nije uplatio već ga je zadržao za sebe.

Na zahtev klijenta da mu predoči ukupno stanje njegovog penzionog fonda, lažnim prikazivanjem činjenica 39-godišnjak mu je dostavio falsifikovanu potvrdu o stanju iznosa fonda.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim delima iznosi 3.916.175 kuna (0,5 miliona evra).

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike