“Belvederci“ najavljuju skup za 9. maj: Abazović i "njegovi poltroni" sproveli su veleizdaju, neće izbeći sud istorije

29.04.2022

16:12

0

Autor: 24sedam

“Belvederci“ najavljuju skup za 9. maj:  Abazović i "njegovi poltroni" sproveli su veleizdaju, neće izbeći sud istorije
24sedam/Goran Sivački - Copyright 24sedam/Goran Sivački

“Grupa građana sa Cetinja“ oglasila se danas saopštenjem u kojem su najavili skup na Belvederu 9. maja, ali i oštro napali premijera Dritana Abazovića i “njegove poltrone“.

- Dok su njegovi pendrek službenici izdavali naređenja da se izvrši teror nad građanima, na Belvederu smo glasno pozivali građane: “Molim vas, nemoj ko da provocira policiju jer su to naša braća!” – misleći da crnogorska policija neće udariti na mirno okupljene crnogorske građane. Ta izjava jasno pokazuje ko je stvarno želeo mir, a ko umalo nije izazvao rat. Zato je dobro sve to upamtiti za neko novo vreme pred kojim će Abazović biti krivično odgovoran za veleizdaju, za teror nad građanima, za služenje interesima tuđe države i crkve, a oni koji su mu juče pružili podršku dok je slavodobitno mlatio u cetinjskom parlamentu neće izbeći moralnu odgovornost i sud istorije. Ne samo što mu podršku nisu uslovili prethodnim izvinjenjem, već su ga nakon ustoličenja za premijera pustili da nasred Cetinja kliče kako je ponosan na sve što je dosad učinio - poručila je “Grupa građana sa Cetinja“.

YouTube
 

 

Očigledno je da su u tzv. komitskom pokretu nezadovoljni odlukom Mila Đukanovića da bespogovorno služi svim zahtevima i željama Dritana Abazovića, te svođenjem sebe i svoje stranke na politički prirepak i poslugu lidera URE i SNP-a. Za očekivati je u budućnosti eskalacija rata na relaciji DPS - komite, jer će taster-stranka Dritana Abazovića, poznata kao nekadašnji DPS, najverovatnije nastaviti sa javnim samoponižavanjem i blamiranjem.

Abazović je juče jasno preuzeo svu odgovornost za dešavanja na Cetinju 4 i 5. septembra prošle godine, a DPS Mila Đukanovića ga je za sve ovo vreme javno prozivala za “prekomernu upotrebu sile“ nad građanima i rad za strane interese - zvanične Srbije i SPC. Međutim, juče su taster-poslanici Mila Đukanovića, a po njegovom prethodnom naređenju, svi podigli ruke za njegovu vladu u kojoj, između ostalih, čak šest ministarstava imaju i nekadašnji “državni neprijatelji“ iz SNP-a.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Borba.me

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike