Dritan dogovorio novu manjinsku vladu, Milov povratak na pomolu!

06.04.2022

15:21

0

Formiranje manjinske Vlade je dogovoreno

Dritan dogovorio novu manjinsku vladu, Milov povratak na pomolu!
dritan milo AP22035569090267 - Copyright 24sedam/AP Photo/Risto Božović/predsjednik.me

Prema informacijama do kojih je došao ovaj portal, buduću manjinsku Vladu koju će predvoditi Dritan Abazović, činiće, pored koalicije Crno na bijelo, SNP, SD, SDP i manjinske partije.

SNP je popustio pod pritiskom i pristao na ulazak SDP-a i SD-a u buduću izvršnu vlast, čije odluke u Skupštini podržavati 29 poslanika DPS-a.

Novi partneri u vršenju vlasti su se takođe dogovorili da mjesto predsjednika Skupština pripadne partiji koja je razvlašćena na izborima od 30. avgusta 2020. godine.

Konstituenti nove vlasti su odlučili da smijene sve kadrove pobedničkih lista Za budućnost Crne Gore i Mir je naša nacija kojima su te pozicije pripadala na osnovu rezultata istorijskih izbora od prije godinu i osam meseci. 

Njih će pored kadrova koalicije Crno na bijelo i SNP-a zameniti ljudi koji su javne funkcije pokrivali iz vremena DPS-ove diktature.

I na kraju treba dodati da je proces formiranja manjinske Vlade finalizovan pod intenzivnim pritiscima zapadnih ambasada u Podgorici kojima su prethodnih dana izložene političke grupacije koje će biti dio manjinske Vlade.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Borba.me

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike