I u komšiluku popuštaju kovid mere: Crnogorci odlučili da olabave sledeće restrikcije!

24.03.2022

09:43

0

Galić je na pres konferenciji saopštio da u zatvorenim sportskim objektima ostaje ograničenje broja posetilaca do 50 odsto uz po jedno prazno sedište između gledalaca

I u komšiluku popuštaju kovid mere: Crnogorci odlučili da olabave sledeće restrikcije!
ilustracija - Copyright Pixabay/niekverlaan

Crna Gora od sutra popušta epidemiološke mere za zaštitu od korona virusa, biće dozvoljen rad noćnih klubova, diskota i školskih izleta i eksurzija u inostranstvo, a povećava se i broj posetilaca na sportskim manifestacijama na otvorenom, saopštio je direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić.

Galić je na pres konferenciji saopštio da u zatvorenim sportskim objektima ostaje ograničenje broja posetilaca do 50 odsto uz po jedno prazno sedište između gledalaca.

- Sve ostale mere ostaju na snazi. Broj novooboljelih u poslednje dve sedmice manji je za oko 42 odsto u odnosu na prethodne dve nedelje, takođe i broj preminulih u poslednje dve sedmice je manji za oko 63 odsto u odnosu predhodne dve nedelje - rekao je Galić.

Govoreći o ukidanju obaveze nošenja maski, Galić je rekao da IJZ prati epidemiološku situacij i da će uporedo sa situacijom u regionu i svetu proceniti i predložiti mere.

- Nakon stabilizovanja situacije razmotrićemo i taj predlog. Za sada, dok još traje sezona respiratornih virusa, ta mera ostaje na snazi - rekao je Galić, preneli su podgorički mediji.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike