Novi skandal Vlade Zdravka Krivokapića: Zabranili Srbiji da otvori tri biračka mesta za glasanje, vlast ne skriva mržnju prema Srbima!

21.03.2022

13:54

0

Glasanje na predstojećim izborima u Srbiji biće isključivo u prostorijama Ambasade Srbije u Podgorici i Konzulata u Crnoj Gori

Novi skandal Vlade Zdravka Krivokapića: Zabranili Srbiji da otvori tri biračka mesta za glasanje, vlast ne skriva mržnju prema Srbima!
Vlada Crne Gore - Copyright Profimedia

Vlada Zdravka Krivokapića i Ministarstvo spoljnih poslova odbili su zahtev Ambasade Republike Srbije za otvaranje biračkih mesta u Beranama, Sutomoru i Budvi na kojim bi državljani Srbije sa prebivalištem u Crnoj Gori u susret predstojećim predsedničkim, parlamentarnim i lokalnih izborima, zakazanim za 3. april.

Kako bi olakšala svojim državljanima u Crnoj Gori da ostvare biračko pravo, Srbija je uputila zahtev za otvaranje tri nova biračka mesta, međutim, odlazeća Vlada je, iz sebi znanih razloga, odbila zahtev zvaničnog Beograda!

Tako će državljani Srbije, pretežno interno raseljena lica sa prostora Kosova i Metohije, moći da glasaju na predstojećim izborima u Srbiji isključivo u prostorijama Ambasade Srbije u Podgorici i Konzulata te države u Crnoj Gori.

Ovu informaciju potvrdio je i ambasador Republike Srbije Vladimir Božović, a istu je primio k znanju i zvanični Beograd koji će se u narednom periodu adekvatno odnositi prema ovom nedobronamernom činu, prenosi "Borba.me".

Odlazeća Vlada je ovom iracionalnom i pre sve antisrpskom odlukom krunisala svoj srbofobni mandat koji je obeležen odlukama o neponištavanju proterivanja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića, čestitanju Danu nezavisnosti tzv. Kosova i slanjem vakcina njihovim bezbednosnim snagama, nepotpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC-om, ističe pomenuti portal.

- Ako javnost podsetimo i na medijski rat koji je, u sadejstvu sa DPS-om, Vlada Zdravka Krivokapića vodila prošlog leta protiv zvaničnog Beograda, onda ova odluka ne predstavlja nikakvo iznenađenje. Tim pre, ako se zna da iza nje stoji bivši trećerazredni činovnik iz Ambasade Crne Gore u Rumuniji i pulen Milana Roćena kojeg je Zdravko Krivokapić postavio za ministra spoljnih poslova u "ekspertskoj" vladi - dodaje se u članku.

Upravo je Radulović svojim srbofobnim delovanjem u prethodnih godinu i četiri meseca jedan od najodgovornijih za to što su diplomatski odnosi Srbije i Crne Gore i dalje na prilično niskom kao i u smiraj mandata Vlade koju je predvodio Duško Marković.

Vlada Zdravka Krivokapića je odlukom da zabrani državljanima Srbije glasanje na biračkim mestima u Beranama, Sutomoru i Budvi potvrdila da je Vlada kontinuiteta koja, baš kao i sve prethodne DPS-ove u 21. veku, počiva na antisrpskim osnovama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike