Očekivalo se, ali... Vlada Crne Gore ponovo ništa nije odlučila po pitanju eventualnih sankcija Rusiji

23.03.2022

22:23

0

Za današnju elektronsku sednicu vlade predložene su tri tačke dnevnog reda, među kojima nije bilo restriktivnih mera prema Rusiji

Očekivalo se, ali... Vlada Crne Gore ponovo ništa nije odlučila po pitanju eventualnih sankcija Rusiji
Ilustracija - Copyright Printscreen / Youtube

Vlada Crne Gore nije se danas izjašnjavala o uvođenju restriktivnih mera prema Ruskoj Federaciji, zbog ukrajinske krize.

Prema saznanjima portala RTCG, za današnju elektronsku sednicu vlade predložene su tri tačke dnevnog reda, među kojima nije bilo restriktivnih mera prema Rusiji.

Vlada je, navodi se, na elektronskoj sednici razmatrala platformu za posetu premijera Zdravka Krivokapića Bugarskoj iduće sedmice, odluku o upućivanju pripadnika policije u UN misiju na Kipru i odluku o privremenim merama imajući u vidu epidemiju korona virusa.

MVP Crne Gore: Građani Srbije mogu da glasaju na mestima koja su za to i predviđena


Crnogorski ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović demantovao je sinoć navode da je ministarstvo na čijem je čelu zabranilo državljanima Srbije da glasaju u Crnoj Gori za izbore u Srbiji 3. aprila, navodeći da politikantstvo i populizam ne čine dobro Crnoj Gori.

Radulović pojašnjava da niko nije zabranio održavanje izbora, već su samo potvrđena mesta koja su za to i predviđena, ističući da je Ministarstvo spoljnih poslova (MVP) odgovorilo pozitivno na zahtev Srbije.

- Povodom saopštenja Demokratskog fronta, kojim se, na neki način posredno optužuje MVP i ja lično da se želimo mešati u izborni proces u Srbiji – prosto rečeno, tvrdnja ne može biti dalja od istine. Želim da pojasnim da se shodno međunarodnom pravu i konvencijama, organizovanje glasanja obavlja u prostorijama ambasada i konzulata. I ovog puta, na zahtev ambasade Republike Srbije, MVP je pozitivno odgovorilo. Ipak, u noti kojom su se obratili našem resoru, nije obrazloženo zbog čega je mimo ustaljene diplomatske prakse potrebno organizovati glasanje i na dodatnim mestima - kazao je Radulović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike