Odluku o zabrani biračkih mesta u Crnoj Gori donelo Ministarstvo spoljnih poslova bez konsultacija sa Vladom!?

21.03.2022

22:46

1

Kabinet premijera Zdravka Krivokapića plasirao saopštenje u kom se otkriva šta se tačno desilo

Odluku o zabrani biračkih mesta u Crnoj Gori donelo Ministarstvo spoljnih poslova bez konsultacija sa Vladom!?
izbori - Copyright Milos Tesic/ATAImages Profimedia RTS Printscreen

Odluku Ministarstva spoljnih poslova da odbije zahtev Ambasade Srbije za otvaranje biračkih mesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, u susret predstojećim izborima zakazanim za 3. april u Srbiji, Ministarstvo i resorni ministar Ðorđe Radulović doneli su, a da informaciju i odluku nisu podelili sa premijerom i većinom ostalih ministara u Vladi Crne Gore, saopšteno je iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

- Sasvim nedvosmisleno poručujemo crnogorskoj javnosti da Vlada Zdravka Krivokapića, niti on kao njen premijer, nikada nisu odlučivali, niti o otvaranju niti o zatvaranju biračkih mesta u Crnoj Gori na kojima bi glasali građani Srbije koji se trenutno nalaze u našoj državi - naglašavaju iz kabineta.

Kako dodaju iz kabineta, bliži se dan lokalnih izbora u Beranama, pa u Demokratskom frontu smatraju da je najlakše da politički neosnovano napadaju Krivokapića.

- U nedostatku valjanih argumenata kojima bi uverili svoje nekadašnje birače da su radili u njihovom interesu i u interesu nacionalne zajednice koju navodno bezrezervno predstavljaju, a ne u interesu pokreta i stranaka koji se trude da na vlast u punom kapacitetu vrate Mila Ðukanovića i DPS, izgleda da je DF-u najlakše da politički neosnovano napada Zdravka Krivokapića - dodaje se.

Podgorički portal Borba.me objavio je ranije da su Krivokapićeva vlada i Ministarstvo spoljnih poslova odbili zahtev Ambasade Srbije za otvaranje biračkih mesta u Beranama, Sutomoru i Budvi na kojim bi državljani Srbije sa prebivalištem u Crnoj Gori mogli da glasaju na predstojećim predsedničkim, parlamentarnim i lokalnih izborima, zakazanim za 3. april.

- Kako bi olakšala svojim državljanima u Crnoj Gori da ostvare biračko pravo, Srbija je uputila zahtev za otvaranje tri nova biračka mesta, međutim, odlazeća Vlada je, iz sebi znanih razloga, odbila zahtev zvaničnog Beograda - navodi podgorički portal.

Tako će državljani Srbije, pretežno interno raseljena lica sa prostora Kosova i Metohije, moći da glasaju na predstojećim izborima u Srbiji isključivo u prostorijama Ambasade Srbije u Podgorici i Konzulata te države u Crnoj Gori, dodaje Borba.

Taj portal još dodaje da mu je ovu informaciju potvrdio i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, kao i da je "istu primio k znanju i zvanični Beograd".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike