Dodik ima jasan stav: "Ili će BiH biti država svih, ili je neće biti"

12.03.2022

10:07

0

Zbog maksimalističkih zahteva Bakira Izetbegovića i SDA nema Vlade FBiH već četvrtu godinu, između ostalog istakao je Dodik

Dodik ima jasan stav: "Ili će BiH biti država svih, ili je neće biti"
milorad dodik profimedia-0633717858 - Copyright Profimedia

Lider SNSD i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je lider SDA Bakir Izetbegović najveći krivac što je BiH u ovakvoj situaciji, i to ne "zbog toga što to kaže Milorad Dodik već što to kažu činjenice", dodavši da će BiH ili biti država svih, ili je neće biti.

- Zbog maksimalističkih zahteva Bakira Izetbegovića i SDA nema Vlade FBiH već četvrtu godinu, nema izmena Izbornog zakona. Muslimani biraju dva člana Predsedništva, Hrvatima se uzimaju osnovna prava, a pokušaj disciplinovanja Srba je u toku - rekao je Dodik.

Upitan da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da je Dodik kriv za stanje u BiH, pa i odlazak mladih, predsednik SNSD je naveo da "u FBiH nema Milorada Dodika, pa je nejasno ko nije u stanju da četiri godine primeni rezultate izbora, ko ne može da poveća penzije i plate tamo, ko ne može da zadrži mlade tamo".

- Otac Izetbegović je zbog BiH žrtvovao mir. Meni izgleda da je sin Bakir zbog vlasti spreman da žrtvuje BiH. A i jedan i drugi su žrtvovali istinu, ovaj ratnu, ovaj posleratnu. Zato smo godinama u jednoj te istoj tački i iz nje se nećemo pomeriti sve dok Izetbegoviću neko ne objasni da BiH nije islamska država i da mu je nije ostavio babo u amanet. Ili će biti država svih ili je neće biti - poručio je Dodik.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike