Šta dugoročno destabilizuje BiH? Dodik se oglasio povodom teške teme: "Problem jednog naroda je problem svih!"

20.02.2022

11:13

0

Dodik je istakao da samo dijalog i razgovor svih u BiH garantuje da bi ona mogla da opstane onako kako je definisana Ustavom

Šta dugoročno destabilizuje BiH? Dodik se oglasio povodom teške teme: "Problem jednog naroda je problem svih!"
2766071_screenshot-2_ff - Copyright Printscreen Pink

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da ne vidi ništa sporno u zaključcima Hrvatskog narodnog sabora i smatra da Hrvati imaju pravo da zahtevaju jednaka prava, kao i ostala dva konstitutivna naroda u BiH.

- Odbijanje muslimana da prihvate činjenicu da BiH nije njihov eksluzivitet dovela je BiH, a posebno FBiH, u tačku u kojoj se danas nalazimo. Povlađivanje američke i briselske administracije željama muslimana dugoročno destabilizuje BiH - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da samo dijalog i razgovor svih u BiH garantuje da bi ona mogla da opstane onako kako je definisana Ustavom, prenela ja RTRS.

- Problem jednog naroda u BiH problem je svih i to je valjda svima jasno. Ignorisanje preglasavanja jednog naroda BiH gura u dugoročnu nestabilnost i odgovornost za to snosiće oni koji to ne žele da vide i da reše - naveo je Dodik.

Jedan od zaključaka jučerašnjeg vanrednog zasedanja HNS-a je da će, ako se nastavi dekonstituisanje hrvatskog naroda, pokrenuti sve pravne procedure i političke korake za novu institucionalnu i teritorijalnu organizaciju BiH na načelima federalizma i konsocijacijske demokratije kojima će biti obezbeđena potpuna ustavna ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Nakon toga oglasila se SDA koja je ocenila neprihvatljivim zaključke HNS-a jer smatra da oni neće doprinijeti relaksiranju odnosa u Federaciji BiH.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike