Odbegli deo ANB-a hoće da uhapsi Strahinju Bulajića, da bi njihov čovek zakazao Skupštinu i vratio DPS na vlast?

01.03.2022

16:01

0

Sinhronizovana akcija medija bliskih DPS-u i visokih funkcionera Đukanovićeve partije predstavili su legitiman sastanak Bulajića sa ruskim diplomatama kao protivzakonito ponašanje

Odbegli deo ANB-a hoće da uhapsi Strahinju Bulajića, da bi njihov čovek zakazao Skupštinu i vratio DPS na vlast?
strahinja bulatovic - Copyright Printscreen/YouTube/Nova srpska demokratija

Nerasformirani deo ANB-a koji i dalje kontrolišu ostaci bivšeg režima priprema teren za lišavanje slobode Strahinje Bulajića predsedavajućeg Skupštine Crne Gore, pod lažnim optužbama da sarađuje sa ruskim agentima.

To je jedan od scenarija na koji bi se pokušalo, na prevaran način, organizovati nelelegalno zasedanje skupštine na kojem bi se pokušao DPS vratiti na vlast, prenosi borba.me.

Akcija ima za cilj da se Bulajić fizički ukloni sa mesta predsedavajućeg Skupštine, čime bi se otvorio prostor da čovek blizak bivšem režimu zauzme njegovo mesto i na nezakonit i neustavan način zakaže sednicu na kojoj bi se birala nova vlada koja treba DPS da vrati na mala vrata na vlast.

Upravo zbog toga mediji bliski DPS-u danima vode lažnu hajku protiv Bulajića kako bi ga, u svetlu ukrajinske krize, predstavili kao ruskog špijuna.

Sinhronizovana akcija medija bliskih DPS-u i visokih funkcionera Đukanovićeve partije predstavili su legitiman sastanak Bulajića sa ruskim diplomatama kao protivzakonito ponašanje koje treba da posluži kao razlog za njegovo lišavanje slobode na prevaran način kako bi se sprovele zamisli DPS-a koji po svaku cenu želi da se na talasu ukrajinske krize na legitiman način vrati na vlast.

O ovakvom scenariju danima se spekulisalo u političkim krugovima, ali verodostojnost ovakve informacije se nije mogao potvrditi.

Sasvim je jasno da će DPS na svaki način pokušati da se vrati na vlast i da neće prezati od nezakonitih i neustavnih akcija kakvih je prošlosti bilo bezbroj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike