Drama u Budvi: Još uvek nije pronađeno mladunče lava - situacija ozbiljna!

09.02.2022

09:48

0

Taj lav je danas mladunče, ali oni rastu brzo i za dva, tri meseca će početi da jede pse, mačke, ljude i situacija je prilično ozbiljna

Drama u Budvi: Još uvek nije pronađeno mladunče lava - situacija ozbiljna!
kenya-gcafceb664_1920 - Copyright Pixabay

Mladunče lava, koje od nedavno slobodno šeta negde na području budvanske opštine, ipak, nije pronađeno, a u potragu će se od danas, kao pomoć policiji i građanima, ukljuciti i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore.

Darko Saveljić iz ove agencije kaže da su odlučili da pomognu i policiji i ekološkoj inspekciji u pronalasku mladunčeta lava tako što će organizovati svoje volontere i dronove.

- Taj lav je danas mladunče, ali oni rastu brzo i za dva, tri meseca će početi da jede pse, mačke, ljude i situacija je prilično ozbiljna - rekao je Saveljić gostujući u emisiji Boje jutra TV Vijesti.

Istakao je da Crna Gora poslednjih godina intenzivno ima "užasnih problema" sa krijumčarenjem egzotičnih životinja i da se to iz dana u dan vidi zahvaljujući socijalnim mrežama.

Prema njegovim rečima, Agencija je došla do saznanja da se u zaleđu Budve nalazi mladunče lava, a da je upravo Agencija ta koja izdaje dozvole za uvoz i izvoz, i dozvole za držanje.

- Mi smo pogledali našu dokumentaciju, takva životinja nije prijavljivana Agenciji da je prelazila granice Crne Gore - naveo je Saveljić.

Pixabay
 

Saveljić kaže da je i Opština Budva pokrenula i građanstvo da svako pogleda svoje dvorište, tu su i vatrogasci, biće i Služba zaštite i spašavanja.

Podgorički mediji ranije su preneli da je jedno mladunče lava pobeglo od svog vlasnika koji je stranac, a odmah potom i da je lavić pronađen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike