Minus 24 je jutros bilo u jednom mestu u Srbiji! I region okovan ledom

25.01.2022

08:15

0

I u Bosni i Hercegovini svanulo je ledeno jutro. Glavni grad Sarajevo okovan je ledom, a jutros je u pojedinim delovima grada izmereno minus 17 stepeni

Minus 24 je jutros bilo u jednom mestu u Srbiji! I region okovan ledom
rakovica sneg zima foto jsj (4) - Copyright 24sedam/J.S.J.

Region je zahvatio talas hladnog vremena, a na mnogim mestima jutros su izmerene temperature niže od minus 20 stepeni celzijusa.


U Srbiji je jutros u osam sati bilo najhladnije u Sjenici, gde je izmereno minus 24 stepena, pokazuju podaci RHMZ. U Požegi je bilo minus 17, u Kuršumlji, Smederevskoj Palanci i Banatskom Karlovcu minus 16, a na Zlatiboru i u Vranju minus 15 stepeni celzijusa.

I u Bosni i Hercegovini svanulo je ledeno jutro. Glavni grad Sarajevo okovan je ledom, a jutros je u pojedinim delovima grada izmereno minus 17 stepeni.

Zahlađenje je stiglo i u Hrvatsku. U sedam sati jutros u Sinju je izmereno minus 11 stepeni, a u Makarskoj, Dubrovniku i Splitu bilo je nula stepeni.

U Severnoj Makedoniji najhladnije je bilo u Mavrovskim Hanovima i u Berovu, gde je izmereno minus 20 stepeni. Na Popovoj Šapki bilo je minus 18, a u Bitoli i Krivoj Palanci minus 16 stepeni celzijusa.

U Crnoj Gori je jutros izmerena rekordno niska temperatura od -33.2 stepena Celzijusa u mestu Kosanica u opštini Pljevlja, potvrdio je Vijestima Dušan Pavićević, šef Meteo centra Televizije Vijesti.

Do sada najniža zabeležena temperatura bila je 1985. godine u Rožajama -32 stepena Celzijusa.

Pavićević je kazao je da se tokom dana na jugu i u centralnim predelima očekuje sunčano, a na severu pretežno sunčano vreme.

Preovlađivaće severni i severozapadni vetar, slab do umeren.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike