Magla, poledica... Ako baš morate na put, otvorite četvore oči

25.01.2022

06:04

0

Zbog niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima

Magla, poledica... Ako baš morate na put, otvorite četvore oči
ilustracija - Copyright RINA

Na auto-putu E-75, petlja Ćuprija - petlja Batočina, magla smanjuje vidljivost na 50 metara, saopštili su "Putevi Srbije".


Na području Južnog Banata zbog pojave magle smanjena je vidljivost.

Zbog niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima.

Snega na pojedinim deonicama ima do pet centimetara.

AMSS apeluju na vozače da na put kreću samo ako moraju, jer i danas preti velika opasnost od iznenadnog proklizavanja vozila. Auto-putevi i putevi prvog prioriteta se u odnosu na ostale puteve brže i bolje čiste, zbog toga njih treba što duže koristiti na putu do svog odredišta.

Putevi drugog i trećeg prioriteta u višim i planinskim predelima su uglavnom pokriveni ugaženim snegom, zato je vožnja sa lancima ili drugim uređajima koji omogućavaju sigurniji kontakt sa kolovozom obavezna i bez njih ne treba kretati na put.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Prema informacijama Uprave granične policije dobijenim u 5.15, teretna vozila na Horgošu na izlazu čekaju 240 minuta, na Kelebiji 120 minuta, Batrovcima 180, Šidu 120, a na Gradini 120 minuta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike