Isplivale tri verzije kako je droga dospela među voće: Kontroverzna Marina naručila pošiljku?! Brod iz Ekvadora navodno krenuo bez koke

04.09.2021

10:10 >> 10:16

0

Autor: j.jovanovic

Dobavljač Falkezi ogradio se, kako prenose crnogorski mediji, reklavši da ne može sa sigurnošću da tvrdi šta se tovarom desilo na putu do Crne Gore

Isplivale tri verzije kako je droga dospela među voće: Kontroverzna Marina naručila pošiljku?! Brod iz Ekvadora navodno krenuo bez koke
Copyright Foto: Uprava policije Crne Gore

Prema navodima rešenja Sudskog veća podgoričkog Višeg suda, 1,4 tonu kokaina zaplenjenu prošle nedelje u Crnoj Gori u tovaru banana nabavio je Budimir Krstović, poznat pod nadimkom Budo Banana, a njegova ćerka Marina (27) konotrolisala je sve od naručivanja, preko transporta i carinjena, do konačne isporuke pošiljke u hangar njihove firme u selu Mojanovići u Zeti.

– Tri kontejnera banana koje je Marina Krstović naručila od dobavljača “Co ex Friuit S. A.” iz Ekvadora za kompaniju „”San Francisko”, koja je u vlasništvu njenog oca, krenula je iz luke Puerto Bolivar u Ekvadoru nakon što je prošla sve neophodne kontrole, rekao je u telefonskom razgovoru dobavljač Karlos Falkezi kog je Marina pozvala u prisustvu policajaca nakon što je droga pronađena u hjinovom hangaru, navode crnogorske Vijesti.

Pročitajte još:

Ona je, pokušavajući da skine sumnju i odgovornost sa sebe, odmah ponudila da policajcima da imena i kontakte dobavljača, kao i uvid u poslovnu korespondenciju, prenela je “Pobjeda”.

Tri verzije kako je droga dospela do Zete

Brod sa porudžbinom Krstovića isplovio je iz luke nakon što ga je jedinica za borbu protiv narkotika ekvadorske policije proverila i utvrdila da na njemu nema droge. Dobavljač Falkezi ogradio se, kako prenose crnogorski mediji, reklavši da ne može sa sigurnošću da tvrdi šta se tovarom desilo na putu do Crne Gore.

Nakon izlaska iz luke brod su pratile službe, a akcijom je rukovodila američka DEA, očigledno zbog posedovanja infrmacija da će određena količina narkotika biti ubačena na plovilicu tokom transporta. Tako se sada, prema pisanju crnogorskih medija, nudi više mogućnosti kako se to desilo. Prema jednoj, kokain je direktno sa mora utovaren na brod, dok se kao druga mogućnost razmatra pretovar u Panami.

Prema saznanjima portala “Dan”, istraga ide u pravcu koji navodi na sumnju da je na brod “MSC Šarlot”, na koju je tovar ukrcan u italijanskoj luci Đoja Tauro i koji je sa “belim bananama” uplovio u barsku luku, kokain pretovaren sa broda ” MSC Katya”.

Naručeno voće među kojem je bila droga u barsku luku je stiglo 23. avgusta.

– Brod je zatim 23.08.2020. godine uplovio u Luku Bar, nakon čega je, posle carinjenja, opojna droga kokain prebačena u magacin u Mojanovićima, gde je uskladištena… – stoji u dokumentu podgoričkog Višeg suda.

Marina kontrolisala sve?

Droga je iz magacina Krstovića zaplenjena 26. avgusta, nakon čega su Budo i Marina privedeni. Uprkos tome što je na njihovom posedu i u njihovoj robi pronađemo 1.400 kilograma najčistijeg kokaina čija je ulična vrednost oko 100 miliona evra, pritvor im u prvi mah nije određen. Nakon žalbe Višeg državnog tužilaštva ta odluka je izmenjena i osumnjičeni za šverc droge ponovo privedeni.

U obrazloženju te odluke Tužilaštvo navodi da da je Budimir Krstović tokom jula i avgusta u Ekvadoru nabavio kokain, a da je njegova kćerka Marina doprinijela izvršenju krivičnog dela.

Pročitajte još:

– Marina Krstović učestvovala je u nabavljanju i realizaciji transporta pošiljke u kojoj su se nalazile banane i kokain, tako što je sve detalje dogovarala na engleskom jeziku sa prodavcem banana Karlosom Falkezijem, potom je pratila kretanje pošiljke, a nakon toga je pratila prijem i organizovala uskladištenje tovara u magacin u Mojanovićima – piše u odluci.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike