Zapaljiva atmosfera u Tirani: Bivši premijer Albanije osuo paljbu po Beogradu i Vučiću

20.12.2021

17:13

0

On je rekao da su Vučić i Rama "opkolili (tzv.) Kosovo i hoće da ga unište".

Zapaljiva atmosfera u Tirani: Bivši premijer Albanije osuo paljbu po Beogradu i Vučiću
Screenshot_10 - Copyright Printscreen/YouTube/ RTV Klan

Bivši premijer Albanije Sali Beriša, koji je večeras okupio ekstremiste u Tirani, bizarnim govorom je napao inicijativu "Otvoreni Balkan", nazvavši je "đavolskom inicijativom kojom se uspostavlja srpska hegemonija" u regionu.

Dok su albanski ekstremisti palili i cepali srpske zastave, Beriša je osuo paljbu po Beogradu i Vučiću, rekavši da se projektom Otvoreni Balkan brišz granice na Balkanu.

- Taj projekat ima za cilj uspostavljanje srpske hegemonije u regionu. Istorija je dokazala da je jedan od najvećih promašaja na Balkanu, Evropi i svetu bila ideja srpske hegemonije na našem poluostrvu - rekao je Beriša.

On je dodao da su Vučić i Rama "opkolili (tzv.) Kosovo i hoće da ga unište".

- Danas ovde protestuju svi građani Makedonije, Kosova, Bosne, koji u đavolskom projektu vide pokušaj avanturista da zamene berlinsku inicijativu. Pročitajte pismo koje su poslali u Brisel.  Nigde se ne govori o suverenim narodima, već o narodima u starojugoslovenskom konceptu - zaključio je Beriša.

Podsećamo, albanski ekstremisti, uz pomoć političara iz lažne države Kosovo, organizovali su proteste protiv posete predsednika Vučića u Tirani u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Poslednja informacija je da će se demonstranti podeliti u dve grupe - jedna će pokušati da preseče kolonu od aerodroma, u kojoj je predsednik Vučić, dok će druga protestovati ispred zgrade Vlade u Tirani.

Prema našim izvorima, organizatori demonstracija su Sait Dolapi, bivši organizacioni sekretar tamošnje Demokratske stranke i Agron Kuličaj i Sali Lušaj, ljudi od najvećeg poverenja nekadašnjeg predsednika i premijera Salija Beriše.

Naši dobro obavešteni sagovornici tvrde da je Beriša lično kontaktirao sa Ramušem Haradinajem kako bi na ovom protestu obezbedio prisustvo najmanje 100 osoba sa Kosova.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike