Marinika sa kolegama otišla po uputstva u Zagreb! U američku ambasadu!

11.12.2021

14:02

0

Autor: 24sedam

Građani Srbije zaslužuju da znaju zašto je do okupljanja u Ambasadi SAD u Zagrebu došlo i o čemu su opozicionari razgovarali sa američkim službenicima

Marinika sa kolegama otišla po uputstva u Zagreb! U američku ambasadu!
sadd - Copyright 24sedam

Kako nezvanično saznajemo, vođe opozicije koje predvode proteste u Srbiji sastale su se u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu sa službenicima te ustanove.

Na sastanku su, između ostalog, bili Marinika Tepić (Pokret slobodnih građana), Pavle Grbović (Pokret slobodnih građana), Dobrica Veselinović (Ne davimo Beograd) i Stefan Jovanović (Narodna stranka).

Postavlja se pitanje šta lideri opozicije, baš u vreme pokušaja destabilizacije naše zemlje, rade i razgovaraju sa predstavnicima američke ambasade u Hrvatskoj. Posebno je simptomatično što niko od onih koji su prisustvovali sastanku nije obavestio javnost da se isti dogodio.

Printscreen/Youtube/Newsmax Adria
 

Građani Srbije zaslužuju da znaju zašto je do okupljanja u Ambasadi SAD u Zagrebu došlo i o čemu su opozicionari razgovarali sa američkim službenicima. Da li je jedna od tema razgovora bila organizacija novih protesta u Srbiji? Zašto opozicija uopšte razgovara sa predstavnicima stranih država? 

Kada se samo pogledaju rezultati američke politike u svetu svima je jasno da SAD misle isključivo o svom interesu te da ih dobrobit drugih naroda i država ne zanima. Tome svedoče brojna razaranja, bombardovanja i etnička čišćenja, kao i stotine hiljada mrtvih i raseljenih ljudi. Srbi ne moraju da gledaju daleko od svoje kuće, u Irak ili Avganistan. Dovoljno je da se sete kako su nam Amerikanci “doneli demokratiju” ubijanjem naše dece.

Profimedia
 

Ipak, opoziciju te stvari ne zanimaju jer oni po svoje mišeljenje idu upravo u američku ambasadu. Pri tome nas ubeđuju da američki ambasador više voli Srbiju i brine za srpske interese od Srba!?

Opozicija srpskom narodu 

Naravno, posebno je skandalozno što opozicija o uništavanju Srbije razgovara baš u Hrvatskoj, istoj onoj zemlji koja je izvršila genocid nad Srbima u Drugom svetskom ratu i etničko čišćenje naših sunarodnika pre manje od 30 godina. Sasvim je jasno da takvi ljudi ne mogu biti opozicija vladajućoj partiji, nego opozicija srpskom narodu. Zato je opravdano pitanje: Da li srpski narod od takvih izdajnika pored blokade puteva treba da očekuje da će nas sada umesto Amerikanaca bombardovati domaći izdajnici!?

S druge strane, ovakvo ponašanje opozicionara delimično izaziva i sažaljenje. Kada bi samo malo bolje pogledali iskustva svojih “kolega” iz Avganistana, videli bi kako su ih Amerikanci iskoristili da bi opljačkali i pokorili njihovu zemlju. Američke sluge u Avganistanu su, baš kao i opozicija iz Srbije, mislili da će im Vašington doneti vlast i bogatstvo u zamenu za izdaju sopstvene zemlje. U početku je tako zaista i bilo. Međutim, kada su Amerikanci odlučili da se povuku ostavili su svoje sluge na milost i nemilost opravdano besnim sunarodnicima. Američkim vojnicima su čak i njihovi psi bili važniji od avganistanskih marioneta. Da barem malo razmišljaju o budućnosti, opozicija u Srbiji bi se setila toga.

Foto: 24sedam / Goran Sivački
 

Podsetimo, posle usvajanja izmena Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi razloga za protest više nema, ali to ne sprečava opoziciju da pokuša da nastavi sa blokiranjem puteva kako bi izvukli neki politički poen. Na to se osvrnuo i predsednik Srbije Aleksandar Vučič koji je rekao da su ekološki zahtevi ispunjeni, a da su novi zahtevi političke prirode.

Inače, u blokadi puteva učestvovalo je nekoliko nevladinih organizacija, kojima su neki od donatora: Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Ambasada Velike Britanije, Evropska Komisija, Fondacija Instituta za otvoreno društvo, Fondacija za otvoreno društvo, Freedom House, Friedrich Ebert Shiftung, Kosovska fondacija za otvoreno društvo iz Prištine, Nacionalni fond za demokratiju (NED), Savet Evrope, Svetska banka, Ujedinjeni metodistički komitet za pomoć, USAID...

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike