Rasulo i podele u opoziciji: Nemaju šta da ponude građanima, pa bi da nastave blokade, iako nemaju opravdanje za to

11.12.2021

07:30

0

Autor: 24sedam

Po ko zna koji put potvrđeno da čitavo delovanje opozicije poslednjih mesec dana, ma koliko se ona trudila da prikaže suprotno, nema nikakve veze sa brigom o prirodi

Rasulo i podele u opoziciji: Nemaju šta da ponude građanima, pa bi da nastave blokade, iako nemaju opravdanje za to
NS - Copyright Printscreen/YouTube

Izbori su sve bliže, a podele sve veće. To je rečenica koja najbolje opisuje u kakvom stanju se trenutno nalazi opozicija.

Došlo je do vraćanja Zakona o eksproprijaciji Skupštini i izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, ali upravo takav ishod ne odgovara opozicionim partijama, jer su mislile da na maltretiranju građana, blokiranjem puteva, mogu da “jašu” do izbora. Problem je što sada više nema razloga za protest, a opozicija nema šta da ponudi građanima. Zato bi opozicionari da nastave blokiranje puteva, iako nemaju nikakav razlog za to. 

Printscreen / Naxi kamere
 

Predstavnik pokreta "Ekološki ustanak" Aleksandar Jovanović Ćuta već je najavio da će danas ponovo biti održani nezakoniti protesti, najavljeni kao ekološki, s ciljem blokade auto-puta E75 u Beogradu. Njegovu izjavu revnosno su preneli mediji koji su pod kontrolom lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa. Da, istog onog Đilasa koji je izašao na lažne ekološke proteste, da bi zatim izjavio da ne treba odustati od iskopavanja litijuma, kao i da je to naša razvojna šansa.

Time je po ko zna koji put potvrđeno da čitavo delovanje opozicije poslednjih mesec dana, ma koliko se ona trudila da prikaže suprotno, nema nikakve veze sa brigom o prirodi. U pitanju je samo borba za vlast.

Gajić optužio Đilasa: Stavio si me na crnu listu

Međutim, tu nije kraj podelama koje se ovih dana produbljuju u opozicionim krugovima. Visoki funkcioner Narodne stranke Vuka Jeremića Vladimir Gajić optužio je Dragana Đilasa da ga je "zabranio" na televiziji N1.

Gajić je na društvenoj mreži Tviter optužio "čizmaša" (Dragana Đilasa) da ga je stavio na "crnu listu".

Printscreen/Twitter
 

- Počeo sam nakon današnjeg dana da se ozbiljno pitam, šta mi ovo sve treba u životu? Dajem se baš mnogo. Ogromnu štetu pravim sebi lično. Puno rizikujem. I onda me jedan čizmaš stavi na “crnu listu” na “slobodnom i profesionalnom mediju” - napisao je Vladimir Gajić na Tviteru.

On je potvrdio da su tzv. nezavisni mediji pod Đilasovom kontrolom: 

Printscreen/Twitter
 

- Naravno, iako su mikrofon i kamera @N1infoBG prisutni, ovaj deo KZŠ nećete videti. Dva su razloga. Prvi je što oni podržavaju ustavne promene. Drugi je jer je neko ko ima najveću moć stavio @vladimirgajic1 na “crnu listu” na toj televiziji i njenom portalu. Toliko o medijima.

Zelenović nasamario Ćutu i Veselinovića

Ne cvetaju ruže ni u tzv. zelenoj koaliciji. Sve je počelo kad su Zelenović, Jovanović i Veselinović došli ispred Predsedništva Srbije i saopštili javnosti da organizatori protesta povodom Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji starim zahtevima dodaju dva nova - da rudnik u Jadru ne postoji i da predsednica REM Olivera Zekić i svi članovi tog tela budu smenjeni. 

Tanjug/Tara Radovanović
 

Međutim, iste večeri pokret "Ne davimo Beograd" se ogradio od Zelenovićevih novih zahteva. Tako je Zelenović, kao lokalni trećerazredni političar, uspeo da unese u koaliciju politizaciju, a „ekolozi“, politički skoro neiskusni, to nisu prepoznali.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike