"Borba za ekologiju" premlaćivanjem građana i stvaranjem haosa: Šta se krije iza blokiranja puteva?

04.12.2021

19:30

0

Autor: 24sedam

Samo naivni mogu da poveruju da se za prirodu bori uskraćivanjem kretanja starima, bolesnima, deci i ostalim građanima koji su krenuli na posao ili kod lekara

"Borba za ekologiju" premlaćivanjem građana i stvaranjem haosa: Šta se krije iza blokiranja puteva?
Brankov Most - Copyright Printscreen / Naxi kamere

Lažni ekolozi su danas po drugi put organizovali blokade puteva širom Srbije. Sinhronizovanom akcijom u više gradova naše zemlje, pod plaštom borbe za ekologiju, zaustavljen je saobraćaj tako da je građanima nekoliko sati bilo onemogućeno slobodno kretanje.

Blokadu puteva formalno su organizovale ekološke organizacije koje su finasirane od strane Rokfeler fondacije, a na protestima su bili prisutni Dragan Đilas, Marinika Tepić, Marko Vidojković, Nenad Kulačin i dr.

Premlaćivanja, paljenje i kamenovanje

Iako navodno protiv nasilja, tzv. ekolozi su izazvali više incidenata tokom protivpravnog blokiranja saobraćajnica. U Beogradu je na više mesta došlo do sukoba sa nezadovoljnim vozačima koji su želeli da prođu, a kamenovan je i autobus u Železniku. Na Gazeli je grupa od 20-ak demonstranata polupala automobil koji je pokušavao da pređe most. Jedan od vozača je morao da iz kola iznese svoje dete i pokaže besnim “ekolozima” kako mu ne bi polupali automobil. Na drugom kraju grada, roditelji su nosili decu preko Pančevačkog mosta jer svojim vozilima nisu mogli da prođu.

 

 

U gotovo isto vreme došlo je i do incidenta u Novom Sadu kada su demonstranti, od kojih neki ogrnuti zastavama AP Vojvodine, napali nezadovoljne građane koji su se pobunili protiv blokiranja puta. Tom prilikom je jedan mladić zadobio ozbiljne povrede. 

 

 

Kao vrhunac “borbe za čist vazduh i prirodu” tzv. ekolozi su zapalili kontejnere u Mladenovcu.

Od kada “Drugu Srbiju” brine srpski interes?

Ono što je posebno zanimljivo, a o čemu gotovo niko ne govori, jeste pitanje od kada to opozicija za vreme čije vlasti je Rio Tinto doveden u Srbiju, odjednom toliko brine o ekologiji. Koliko zaista sudbina srpskog naroda brine Marka Vidojkovića i Nenada Kulačina, iste one koji su nedavno na najbrutalniji način vređali Srbe i Srbiju u svojoj emisiji? Koliko je do interesa Srbije stalo Brajanu Brkoviću, aktivisti Đilasove stranke i unuku srbomrsca Jevrema Brkovića, koji je pre samo mesec dana uništavao srpske zastave u Novom Sadu?

 

 

Tzv. Druga Srbija, koja već 30 godina radi protiv interesa srpskog naroda i države, odjednom je “veoma zabrinuta” za budućnost naše zemlje... I ne samo to, nego se za našu budućnost brinu i razni “humanitarci” i “filantropi” iz fondova koji su finansirali više državnih udara širom sveta i doveli na vlast marionete američke duboke države.

Samo naivni mogu da poveruju da se za prirodu bori uskraćivanjem kretanja starima, bolesnima, deci i ostalim građanima koji su krenuli na posao ili kod lekara. S druge strane, svako realan može da vidi da se ovakvim huliganizmom i nasiljem izazivaju doboke podele u društvu koje vode u haos.

Srpski narod neće ponovo nasesti na podvalu

“Filantropi” čije su ruke do ramena umrljane krvlju nedužnih ljudi iz brojnih revolucija širom sveta zaboravljaju da srpski narod ima slična iskustva iz ne tako daleke prošlosti. Isti oni koji su nekada finansirali brojne nevladine organizacije i političare koji su 5. oktobra preuzeli vlast u Srbiji sada priželjkuju isti scenario.

Na njihovu žalost, srpski narod i dalje dobro pamti gde ga je odvela ta avantura: od rasprodavanja najvažnijih firmi i državne imovine, preko uništavanja Vojske Srbije do pretvaranja naše zemlje u marionetu zapadnih sila.

Danas, kada Srbija ponovo suvereno odlučuje o svojoj sudbini, mnogi centri moći žele da nas vrate 20 godina unazad. Srećom, to im sigurno neće uspeti. Naš narod dobro pamti sve što su nam do sada radili.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike