Kajl Skot žalio zbog paljenja Ambasade SAD u Beogradu, tviteraši mu poručili: Šta ste vi uradili kineskoj 1999. godine?!

10.12.2021

11:26

0

Autor: Milan Ivanić

Kineska ambasada u Beogradu bombardovana je 7. maja 1999. godine u 23.45

Kajl Skot žalio zbog paljenja Ambasade SAD u Beogradu, tviteraši mu poručili: Šta ste vi uradili kineskoj 1999. godine?!
bombardovanje profimedia-0068739628 - Copyright Profimedia

Na godišnjicu velikih protesta u Beogradu protiv protivpravnog proglašenja nezavisnosti tzv. države Kosovo, pre nekoliko godina na Tviteru se oglasio tadašnji američki ambasador Kajl Skot.

- Više od decenije nakon što je zapaljena zgrada Ambasade SAD u Srbiji, jednog života koji je izgubljen u tom požaru i skoro milion dolara štete, još uvek niko nije odgovarao niti je kažnjen. Tužno – napisao je Skot.

Na to mu je jedan korisnik Tvitera odgovorio:

- Ćuti, da vidiš šta je neka stoka tek uradila kineskoj (ambasadi) 1999, zapanjio bi se.

Printscreen/Twitter
 

Podsetimo, kineska ambasada u Beogradu bombardovana je 7. maja 1999. godine u 23.45. Tri projektila NATO-a pogodila su zgradu ambasade na Novom Beogradu. Tom prilikom poginulo je troje kineskih državljana, a više ih je ranjeno.

Posle napada širom sveta su održani protesti ispred ambasada SAD. Masovni protesti izbili su i u Kini, gde su demonstranti nosili parole i uzvikivali: “Dug u krvi platićete krvlju”.

Početkom ove godine, portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing je povodom obeležavanja godišnjice NATO agresije na našu zemlju rekla da NATO ne treba da zaboravi 1999. godinu, kada je, uz ozbiljno kršenje međunarodnih zakona i osnovnih normi međunarodnih odnosa, bombardovao tadašnju Jugoslaviju.

– Kina želi da podseti NATO da i dalje ima dug u krvi prema kineskom narodu. Preminuli su otišli, ali živima je potrebna veća budnost i razmišljanje – rekla je ona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike