Heroj dobio ulicu u Nišu: Srpski narod zahvalan Grku koji je odbio da bombarduje našu zemlju!

18.09.2021

20:52 >> 05:42

0

Autor: 24sedam

Marinos Ricudis je tada naveo da kao pravoslavac ne može da učestvuje u napadu na bratski narod

Heroj dobio ulicu u Nišu: Srpski narod zahvalan Grku koji je odbio da bombarduje našu zemlju!
Copyright Marinos Ricudis Foto: Facebook

Kapetan broda grčke ratne mornarice, Marinos Ricudis, koji je pre dvadeset dve godine odbio da učestvuje u napadu na Jugoslaviju i bombarduje zemlju, dobio je novo priznanje od strane srpskog  naroda.

Naime, on je tada naveo da kao pravoslavac ne može da učestvuje u napadu na bratski narod.

Pročitajte još:

U Beogradu je već ranije dobio mural sa svojim likom, a u Nišu ulicu, što je pre tri dana podelio na svom Fejsbuk profilu. Uz fotografiju, kratko je prokomentarisao:

– Život ima mnogo puteva – stajalo je ispod Ricudisove objave.

Ricudis, tada kapetan broda Temistoklis i potporučnik ratne mornarice, odbio je naređenje da učestvuje u bombardovanju i vratio je brod nazad u luku.

Iako mu je odluka da podrži Srbiju u trenutku kada je praktično celi svet bio protiv nje donela probleme, Ricudis je ponosan na nju.

– Ponosan sam što sam podržao Srbiju u borbi protiv svih. Bio je fantastičan osećaj doneti odluku da podržim naciju koja se borila protiv daleko nadmoćnijeg neprijatelja. Izuzetno sam ponosan zbog tog trenutka koji sam pružio i svom i vašem narodu. To je zajednička priča između mene, moje kulture i vaše kulture. Veoma sam srećan što sam našao prijatelje u Srbiji i što delimo zajednička sećanja – rekao je pre dve godine.

Pre nekoliko godina u Beogradu je osvanuo i mural sa njegovim likom. Građani Srbije su mu se još jednom zahvalili za herojskom činu oslikavanjem njegovog lika sa zastavama Grčke i Srbije u Dunavskoj ulici na Dorćolu. Mural je urađen na njegov rođendan.

Pročitajte još:

– Grafit u Beogradu. Moj rođendanski poklon. Predivan je. Hvala svim mojim srpskim prijateljima. Grčka – Srbija bliže nego ikada – napisao je tada Ricudis na svom Fejsbuk profilu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike