Vulin: Policija neće primenjivati silu na blokadama! Demostransti imaju jedan cilj, a to nije ekologija

04.12.2021

10:37

0

Jedino nasilje koje se videlo na protestu jeste ono koje su vršile pristalice Nebojše Zelenovića i Dragana Ðilasa

Vulin: Policija neće primenjivati silu na blokadama! Demostransti imaju jedan cilj, a to nije ekologija
Copyright mup.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da policija neće primenjivati silu na protestima i blokadama puteva koje ekološki pokreti najavljuju za danas širom Srbije i istakao da je policija jedina brana nasilju i siledžijama

Vulin je rekao da su protesti održani prošle subote ranije pripremani i da nije bio važan povod, već da se nađe način da dođe do sukoba i demonstracija, kao i da nijedan policajac nije izašao na ulicu sa idejom da nekog tuče.

Kako kaže, jedino nasilje koje se videlo na protestu, jeste ono koje su, naveo je, vršile pristalice Nebojše Zelenovića i Dragana Ðilasa po gradovima po Srbiji.

- Bager ili utovarivač, nije ni važno, on ima pravo da se kreće u skladu sa saobraćajnim propisima, ali 30 traktora koji su blokirali most nemaju pravo da budu tamo - rekao je Vulin.

Najavio je da će MUP uspostaviti telefonsku liniju kako bi građani mogli da prijave bilo koji vid nasilja prema njima i svakog ko ih sprečava da se kreću.

Vulin je kazao da se ekološki problemi ne rešavaju tako što se blokira autoput i sprečava kretanje građana i da protesti nemaju nikakve veze sa ekologijom već da imaju samo jedan cilj, a to je rušenje Aleksandara Vučića.

- A to može samo ako se od Srbije napravi nestabilna i nesigurna zemlja - rekao je Vulin.

On je naveo da su protesti nastavak i hibridnog rata protiv Srbije i da je identičan scenario već viđen u Hong Kongu i Belorusiji.

BOMUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike