Izborna skupština SNS-a: Vučić ostaje predsednik, nove funkcije za Brnabić, Malog, Šapića... (FOTO)

27.11.2021

11:21

0

Autor: 24sedam

Izborna skupština Srpske napredne stranke počela je u 10 časova

Izborna skupština SNS-a: Vučić ostaje predsednik, nove funkcije za Brnabić, Malog, Šapića... (FOTO)
Tanjug/Tara Radovanović

Srpska napredna stranka je danas u Beogradu održala Izbornu skupštinu na kojoj je birano najuže rukovodstvo stranke. Sednica je bila zatvorena za javnost.

Izbor predsednika i zamenika predsednika SNS, koji je trebalo da bude održan danas na Izbornoj slupštini naprednjaka, odložen je za sledeću godinu.

Nezvanično, on će se održati nakon izbora naredne godine, koji su planirani za 3. april.

Iako su ove dve tačke bile na današnjem dnevnom redu Izborne skupštine, one su u međuvremenu, u toku zasedanja, preformulisane.

Tačnije, nije se raspravljalo o tačkama 4. i 5. koje su predviđale izbor predsednika i zamenika predsednika SNS, već je odlučeno da predsedniku partije mandat bude produžen do vanredne skupštine stranke, koja će biti održana posle izbora i formiranja vlade.

 

 

Tanjug/Tara Radovanović
 

 

To znači da sadašnji lider SNS Aleksandr Vučić, ostaje na čelu partije još neko vreme.

Danas su izabrani novi potpredsednici Srpske napredne stranke: Ana Brnabić, Siniša Mali, Nevena Đurić, Vladimir Orlić, Miloš Vučević, Marko Đurić i Aleksandar Šapić. Takođe, Predsedništvo stranke je sa tridesetak članova povećano na 100, a Glavni odbor imaće više od 1.000 članova.

Posle skupštine biće održana i svečana akademija povodom 13 godina od osnivanja.

Izborna Skupština SNS održava se u susret izborima koji će biti održani 3. aprila. Tada će biti održani predsednički, parlamentarni i izbori u Beogradu. Socijalisti su već predložili da zajednički kanidat za predsednika bude Vučić, a ostalo je na SNS da donese odluku o kandidaturi za šefa države.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi