Mali: SNS vodi odgovornu ekonomsku politiku u čijem je centru čovek

26.11.2021

17:11

0

"Na računu u Trezoru jutros smo imali 370 milijardi dinara"

Mali: SNS vodi odgovornu ekonomsku politiku u čijem je centru čovek
Tan2021-11-26_183921297_11 - Copyright FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Ministar finansija i funkcioner SNS Siniša Mali poručio je danas, na skupu SNS na kome su predstavljena programska načela naprednjaka, da SNS vodi odgovornu ekonomsku politiku u čijem je centru čovek i podizanje životnog standarda građana Srbije.

Mali je rekao će pre kraja godine prosečna plata biti veća od 600 evra, kao i da će biti dostignut cilj da prosečna plata do kraja 2025. dostigne 900 evra, a penzije 440 evra.

Mali je rekao da je Srbija na dobrom putu da ispuni cilj i da će Srbija ove godine imati rast BDP -a veći od sedam odsto.

- Na računu u Trezoru jutros smo imali 370 milijardi dinara, rekao je Mali i dodao da je prethodna vlast ostavila aktuelnoj vlasti samo 8,5 milijardi na računu, to jest zemlju pred bankrotom.

Ako govorimo o ekonomskoj politici SNS i Srbije, govorimo o snovima jednog čoveka Aleksandra Vučić koji je imao san da od uništene, razorene i slabe Srbije napravi ekonomskog lidera u reigonu, istakao je Mali i dodao je Vučić uspeo u tome.

Napomenuo je Mali da je u osnovi svake uspešne politike i jaka ekonomija i da nema nijedna politike ako nemate čime da je sprovodite.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike