Brnabićeva pozdravila sastanak dvojice predsednika: "Vučić postigao fenomenalan dogovor sa Putinom"

25.11.2021

16:11

0

Podsećamo, na današnjem sastanku u Sočiju doneta je odluka da cena gasa za Srbiju bude 270 dolara

Brnabićeva pozdravila sastanak dvojice predsednika: "Vučić postigao fenomenalan dogovor sa Putinom"
Ana Brnabić - Copyright Tanjug printscreen

Nakon sastanka dvojice predsednika u Sočiju, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, javnosti se obratila i premijerka Ana Brnabić u Skupštini Srbije.

Ona je pozdravila, kako je rekla, fenomenalno ispregovaran dogovor predsednika Aleksandra Vučića sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, u vezi sa cenom gasa.

- Svi smo dugo čekali ovaj dan, dan kada se predsednik Vučić susreo sa Putinom, između ostalog, i u vezi sa cenom gasa i ugovora. Sa strepnjom smo čekali da vidimo kako će to proći - rekla je Brnabić u Skupštini Srbije.

Vesti koje je preneo predsednik Vučić, kako je rekla, su bolje nego što je iko mogao da zamisli imajući u vidu da će u kritičnim zimskim mesecima cena gasa u Srbiji ostati 270 dolara. Prema njenim rečima, cena gasa na tržištu se sada kreće 964, a negde prelazi i 1.000 dolara.

- Neverovatna stvar za Srbiju - poručila je premijerka i ocenila da će to doneti privredi i građanima Srbije stabilnost. Ona je dodala da je ovo pokazatelj kako se Srbija dobro bori u najtežim situacijama.

- Srbija je po ceni gasa sada konkurentnija od bilo kog drugog na evropskom i svestkom tržištu - istakla je Brnabićeva.

Podsećamo, nakon sastanka Vučić je na svom Instagram profilu najavio da će ruski predsednik posetiti našu zemlju naredne godine.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike