Vučić: Putin je imao 90 pitanja za mene, Rusija nastavlja da vodi odgovornu politiku po pitanju Kosova i Metohije (FOTO)

25.11.2021

15:34

0

"Pošto smo mi potpisali vojno tehničku saradnju, ja sam ga molio da određene stvari stignu u Srbiju i neke ćemo imati pre kraja godine u našoj zemlji"

Vučić: Putin je imao 90 pitanja za mene, Rusija nastavlja da vodi odgovornu politiku po pitanju Kosova i Metohije (FOTO)
profimedia-0644847052 - Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa predsednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom razgovarao i o Kosovu i Metohiji i situaciju u regionu, kao i da je tokom razgovora ruski predsednik imao 90 pitanja za njega iz različitih oblasti.

On je rekao da je on imao svojih 10 tačaka, ali da su one bile najobimnije.

- Više je on mene pitao, Rusija nastavlja da vodi odgovornu politiku podržavanja međnarodnog prava. Razgovarali smo o KIM, o celom regionu, svim spoljnim aspektima i pritiscima, nepostojanju želje Albanaca za realnim dijalogom, poslednjim dešavanjima na severu KIM, onome što očekujemo, svim spoljnim uticajima, kako neki međunarodni faktori posmatraju Srbiju. Pažljivo i veoma temeljno smo razgovarali o tome", rekao je Vučić.

On je dodao da je sa Putinom razgovarao o saradnji dve zemlje, izgradnji železnica, beovoz linije koja je veoma značajna i čija je izgradnja komplementarna sa izgradnjom metroa u Beogradu.

 

 

- Očekujem uskoro potpisivanje dogovora o tom pitanju. Razgovarali smo i o radio farmaciji, o mnogo važnih stvari gde se za sedam dana očekuje potpisivanje dogovora i razgovarali smo o vojno tehničkoj saradnji, gde sam ga upoznao sa različitim promenama odnosa u regionu, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, on je govorio o tome šta se dešava u našem okruženju računajući na to kako Srbija može da čuvajući mir sačuva svoju stabilnost i sigurnost.

- Pošto smo mi potpisali vojno tehničku saradnju, ja sam ga molio da određene stvari stignu u Srbiju i neke ćemo imati pre kraja godine u našoj zemlji. To nisu strateške, ali su važne taktičke stvari. To su korneti za rakete za protivoklopna dejstva i verujem da će to uskoro stići u Srbiju. Biće i drugih većih stvari i to ne dalekoj budućnosti, objasnio je Vučić.

Kako je rekao , mi se ne žalimo kada susedne zemlje dobijaju poklone od haubica, bredlija, kajova helikoptere, kada kupuju avione četiri plus pete generacije i dodao da moramo da im čestitamo na tome.

- Moramo da budemo dovoljno odgovorni i da ne budemo slabiji i džak za udaranje, a kada to kažem to znači da, uz odgovornost i ozbiljnost koju imamo, moramo da budemo veoma snažni. I mi radimo na tome i to ćemo nastaviti da radimo, rekao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike