Dan odluke u Sočiju: Vučić i Putin će razgovarati o ceni gasa, ali i o Kosmetu i Republici Srpskoj

25.11.2021

06:20

0

"Veoma važni razgovori sa saveznikom i prijateljem Rusije"

Dan odluke u Sočiju: Vučić i Putin će razgovarati o ceni gasa, ali i o Kosmetu i Republici Srpskoj
vučić putin profimedia-0486361826 - Copyright Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov srpski kolega Aleksandar Vučić će se na današnjim razgovorima u Sočiju, između ostalog, fokusirati i na rešenje kosovske krize, navodi se jučerašnjem u saopštenju zvaničnog Kremlja.

- Planirano je da se dotaknu gorućih pitanja rusko-srpskog strateškog partnerstva u političkoj, trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj humanitarnoj sferi, kao i da razmene mišljenja o situaciji na Balkanu, uključujući i izglede za rešenje pitanja Kosova", navodi se u saopštenju, koji je prenela ruska agencija TASS.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio da će Putin u Sočiju razgovarati sa Vučićem o "saradnji dve zemlje na obostranu korist", što će, kako je ocenio Peskov, biti "veoma važni razgovori sa saveznikom i prijateljem Rusije".

- Naši bilateralni odnosi su posebne prirode. Oni su sveobuhvatni kada je reč o saradnji i interakciji na obostranu korist, kako u trgovini i ekonomiji, tako i u investicijama, o čemu će sigurno biti reči tokom sutrašnjeg susreta", naveo je Peskov.

On je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da bi cena gasa za Srbiju mogla da bude jedna od tema tokom sutrašnjeg razgovora dvojice lidera.

- Gospodin Vučić je više puta izjavio da će pokrenuti to pitanje, pa se razgovor o tom pitanju može očekivati, naveo je Peskov.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je sinoć zahvalnost jer predsednik Rusije Vladimir Putin iskazuje poštovanje prema Srbiji, ali je dodao da je "za nas je mnogo važniji rezultat" u razgovorima o ceni gasa.

- Od formata je mnogo važniji rezultat. Sa Putinom će na stolu biti mnogo tema, jedna od njih je gas rekao je Vučić u intervjuu za televiziju "Pink" iz Sočija.

On je napomenuo da Rusija vodi računa o svojim interesima, ali je dodao da je siguran sam da će voditi računa i o prijateljskim odnosima sa Srbijom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike