24SEDAM NOVI SAD Vučević podržao male preduzetnike: "Izdvojeno više od milijardu dinara u prethodnih devet godina"

12.11.2021

16:44

0

"Želimo da naša mikro i mala preduzeća hrabro idu napred i da iskoriste sve pogodnosti koje pružaju nove mere na državnom nivou" - poručio je gradonačelnik Novog Sada

24SEDAM NOVI SAD Vučević podržao male preduzetnike: "Izdvojeno više od milijardu dinara u prethodnih devet godina"
miloš vučević (1) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram profilu podržao je incijativu podrške malim i mikro preduzećima, ističući da se na taj način osnažuje duh preduzetništva na teritoriji celog grada.

- Naš grad danas je domaćin Karavanu koji pruža podršku preduzetnicima u pogledu digitalizacije poslovanja. Uvek smo voljni da budemo partneri sa državom i ministarstvima, kao i sa nevladnim sektorom i ambasadama koji su zainteresovani da participiraju u ovakvim projektima, kako bismo ohrabrili pre svega mikro i mala preduzeća, preduzetničke radnje i generalno osnažili duh preduzetništva na teritoriji grada. Želimo da naša mikro i mala preduzeća hrabro idu napred i da iskoriste sve pogodnosti koje pružaju nove mere na državnom nivou - stoji u njegovoj objavi.

Kako dalje objašnjava, Novi Sad je u prethodnih devet godinu izdvojio više od jedne milijarde za mala preduzeća.

- U poslednjih devet godina izdvojeno je milijardu i 255 miliona dinara u pogledu osnaživanja preduzetništva i mislim da smo ubedljivo najviše od svih gradova i opština u zemlji pomagali privrednike. Uvođenje novih tehnologija i mera koje treba da pomognu onima koji se bave biznisom je od velikog značaja za sve, jer od poreza gradimo vrtiće, škole, domove zdravlja, asfaltiramo ulice, finansiramo kulturu, sport i drugo - zaključuje Vučević.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike