24SEDAM NOVI SAD Vučević se obratio Novosađanima: "Naš budžet je duplo puniji nego pre 10 godina, vodimo računa o budućnosti"

10.11.2021

16:31

0

Autor: 24sedam

Gradonačelnik se u svom obraćanju dotakao i investicija koje će doprineti rastu BDP Srbije za 2,5 odsto

24SEDAM NOVI SAD Vučević se obratio Novosađanima: "Naš budžet je duplo puniji nego pre 10 godina, vodimo računa o budućnosti"
miloš vučević (1) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obratio se danas svojim sugrađanima putem video - snimka na Instagramu, istićući zadovoljstvo budžetom koji ovaj gradi ma.

- Poštovani Novosađani, hteo bih sa vama da podelim par važnih informacija koje se tiču finansija grada. Budžet grada je apsolutno stabilan, vodi se računa o zaduženosti grada, vodi se računa o prilivu sredstava, a pre svega vodi se računa o našoj budućnosti. To je zajednička kasa svih Novosađana i ona je narasla duplo u odnosu na period pre 10 godina zahvaljujući vama, zahvaljujući Novosađanima, zahvaljujući našoj privredi, zahvaljujući vašoj posvećenosti, disciplini i ljubavi prema gradu, time što svi izvršavamo svoje obaveze, što plaćamo poreze, što plaćamo doprinose i što smo dobili mnogo novih radnih mesta, što smo investirali, vidimo kao plus u kasi grada Novog Sada - rekao je on.

 

Stabilizacija budžeta omogućiće niz povlastica za sve građane.

- Iz tog razloga smo u mogućnosti da omogućimo deci besplatan boravak u vrtićima ili da subvencionišemo boravak dece u privatnim vrtićima, da gradimo nekoliko novih škola ili da proširimo postojeće, kupujemo nove autobuse koji su po najvišim ekološkim standardima i pripremamo se da budemo Evropska prestonica kulture. Hoću da vas uverimo da Novi Sad ne srlja u pogrešnom pravcu, već da je čvrsto fokusiran na svoj dalji razvoj - dodaje.

U svom obraćanju gradonačelnik se osvrnuo i na nedavni sastanak sa kineskom kompanijom na kojem je bilo reči o izgradnji pešačko - biciklistički most koji će povezivati Petrovaradin i grad preko Dunava.

- To je jedan od najlepših i najznačajnih projekata za razvoj grada. I neće se kršiti ni jedna procedura. Ići ćemo na javni tender i na najtransparentniji postupak da dobijemo izvođače tih radova. A prirodno je da kao ljudi koji su birani od strane građana da vode ovaj grad razgovaraju sa brojnim kompanijama i  i čujemo i njihove ponude. Odluku donosimo mi, građani Novog Sada, mi koji odgovaramo pred vama i vi koji sa nama odlučujete o najvažnijim pitanjima – naglasio je Vučević.

Investicije povećaće BDP za 2,5 odsto 

Vučević ističe da smo upravo svedoci da je danas  Kontinental ušao u drugu fazu svoje fantastične investicije. 

- Investicije koja će za 2,5 procenata podići ukupni BDP Republike Srbije. Sramne su optužbe da Novi Sad i Srbija srljaju u dužničko ropstvo prema Kini.Ponosni smo na prijateljstvo sa Kinom, na naše odnose, a isto tako smo sigurni da smo čvrsto na evropskom putu, na prijteljstvo sa Ruskom Federacijom i što gradimo i trdimo da imamo što bolje odnose sa SAD. A ti koji se stalno bune i kritikuju su nervozni što ne mogu da pune svoje džepove nauštrb interesa građana. I svakome ćemo odgovoriti  onako kako zaslužuje, onima koji lažu reći ćemo da su lažovi, onima koji su krali rećićemo da su lopovi, onima koji su upropastili Novio Sad rećićemo gde im je mesto i podsetićemo ih svaki put za sve ono što su radili. I ne smemo im dozvoliti da svojim mračnim mislima zaustave razvoj Novog Sada. Mi se ne plašimo da pričamo o gradnji i dva i tri mosta i produžetku bulvera Evrope i delu Fruškogorskog koridora i po meni posebno atraktivnu pešačko - biciklističku stazu . Verujem u takav Novi Sad, a siguran sam da u to veruje ogromna većina Novosađana.  Neizmerno hvala! – zaključio je Vučević. 

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike