Podsećanje na američke i albanske zločine nad Srbima: Osvanuli transparenti ispred murala generalu Mladiću

12.11.2021

11:55

0

Autor: Milan Ivanić

“Amerikanci i Englezi agresijom i zločinima Srbiji oteli Kosovo i Metohiju”, piše na jednom od transparenata

Podsećanje na američke i albanske zločine nad Srbima: Osvanuli transparenti ispred murala generalu Mladiću
1636717199677 - Copyright 24sedam

Ispred murala komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića na Vračaru u Beogradu, pojavili su se transparenti na kojim se podseća na zločine SAD, NATO, albanskih terorista i tzv. Armije BiH nad Srbima.

- “Amerikanci i Englezi agresijom i zločinima Srbiji oteli Kosovo i Metohiju”, “Naser Orić genocid 1992-1993”, “Američki haški tribunal ignorisao srpske žrtve, osudio samo Srbe” i “Štab UČK 2008. proglasio UČK ISIS Kosovo republiku” - piše na transparentima.

Podsetimo, prethodnih dana aktivisti nekoliko drugosrbijanskih nevladinih organizacija, na čelu sa Aidom Ćorović, bacili su jaja i farbu na mural srpskom generalu. Nedugo posle toga srpska omladina je očistila mural, pokazujući šta većinska Srbija misli o liku i delu  komandanta Glavnog štaba VRS.

Povodom pokušaja uništavanja murala, oglasio se i advokat generala Ratka Mladića Branko Lukić  koji je rekao da je sve to bio “jeftini performans”.

- General Ratko Mladić je ceo svoj život bio antifašista i danas je. Ovo je samo performans koje je imao za cilj da destabilizuje Srbiju i da se napadne vlast, da se pokaže kako ja vlast fašistička - rekao je Lukić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike