Oglasio se Mladićev advokat: Uništenje murala je jeftini performans, general je ceo svoj život bio antifašista i danas je (FOTO)

10.11.2021

21:11

1

Ovo je samo performans koje je imao za cilj da destabilizuje Srbiju i da se napadne vlast, da se pokaže kako ja vlast fašistička

Oglasio se Mladićev advokat: Uništenje murala je jeftini performans, general je ceo svoj život bio antifašista i danas je (FOTO)
mural ratka mladića (5) - Copyright 24sedam/Ivan Mitić

Advokat generala Ratka Mladića Branko Lukić izjavio je da je uništenje murala njegovog klijenta bio jeftini performans.

- General Ratko Mladić je ceo svoj život bio antifašista i danas je. Ovo je samo performans koje je imao za cilj da destabilizuje Srbiju i da se napadne vlast, da se pokaže kako ja vlast fašistička, rekao je Branko Lukić.

On kaže da Srbija nije izašla da uništi mural Ratku Mladiću, već "tri žene koje su mahale rukama".

- To nije Srbija - izjavio je advokat za Kurir TV.

Danas je u Njegoševoj ulici uništen je mural posvećen Ratku Mladiću. Preko murala je prosuta bela boja.

Podsetimo, sinoć je kordon policije blokirao Njegoševu ulicu i sve prilaze muralu Ratka Mladića, u nameri da spreči aktiviste, građane, predstavnike NVO, ali i članove opozicionih političkih stranaka, koji su došli da podrže aktivistkinju i nekadašnju poslanicu Aidu Ćorović, da priđu muralu. Sinoćnji protest je završen bez većih incidenata, ali kako je najavljeno, nastaviće se i narednih dana.

Ranije je policija u civilu privela Aidu Ćorović, nakon što je bacila nekoliko jaja na mural. Ona je pre 19 sati puštena iz policije.

24sedam/Ivan Mitić
 

 

Inače, mural sa likom bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, osuđenog u Hagu na doživotni zatvor, oslikan je letos na uglu Njegoševe i Ulice Alekse Nenadovića.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je policija juče u skladu sa naređenjem predsednika Aleksandra Vučića sačuvala javni red i mir i da ona nije štitila ni mural, ni prostor, već činila sve, u skladu sa zakonom, da javni red i mir bude stabilan.

- Građani prestonice nisu videli razbijene glave, niko nije stradao, nijedan auto nije zapaljen, nije došlo do nereda. Da nije bilo policije zamislite kako bi izgledala slika naše prestonice na dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. Našu prestonicu koja je antifašistička, trebali su da uprljaju, ukaljaju, da izgledamo kao divljaci koji se ubijaju po ulicama, rekao je ministar Vulin u Nacionalnom dnevniku televizije Pink.

Youtube/MNA Agency
 

 

Komenatrišući napade na predsednika Vučića da je policija slika njegovog režima, ministar je ocenio da je to dobro, jer to znači da je reagovala organizovano, efikasno, u skladu sa zakonom i što je najvažnije nepristrasno prema svima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike