24sedam na licu mesta: Policija između Aidinih pristalica i nacionalista (FOTO/VIDEO)

09.11.2021

21:19

0

Aktivisti su krenuli ka uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića, gde se nalazi mural Ratku Mladiću, a protest je posle kraćih čarki okončan malo pre 22 sata

24sedam na licu mesta: Policija između Aidinih pristalica i nacionalista (FOTO/VIDEO)
viber_image_2021-11-09_21-44-31-583 - Copyright 24sedam/Jovana Jovanović

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović, koja je ranije danas privedena nakon što je narušila javni red i mir u gradu, time što je usred bela dana bacila nekoliko jaja na mural Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu, puštena je iz policije.

Podsetimo, Ćorovićeva je privedena u PU Vračar zajedno sa slikarkom Jelenom Jaćimović, pošto su mural Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića gađale jajima.

Čorović je puštena iz policije večeras oko 19 časova, posle čega se grupa aktivista i građana okupila ispred Doma sindikata u centru Beograda u znak podrške.

Aktivisti su krenuli ka uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića, gde se nalazi mural, a tu je policija napravila kordon.

U jednom momentu pojavili su se i nacionalisti koji su pevali "Srebrenica nije genocid" i skandirali "Ratko Mladić", a grupi građana poručivali da su "ustaše".

Okupljene Aidine pristalice, između ostalog, nosili su transparent "mural mora pasti", a prisutne gađale jajima.

Na meti su bili i pripadnici medija. Jedno dete pogođeno je jajetom.

- Ipak, posle kraćeg vremenskog perioda na ovom mestu je mirno i nema incidenata. Popriličan broj policijaca kako u Njegoševoj, tako i okolnim ulicama - javlja reporterka 24sedam sa lica mesta.

- Nema incidenata. Većina se razišla. Policija je na svakom koraku radi sprečavanja potencijalnih novih sukoba - dodala je reporterka 24sedam.

 Nešto posle 22h u Njegoševoj ulici ostala je samo manja grupa nacionalno opredeljnih građana koji su okupljeni oko murala skandirali ime ratnog komandanta Vojske Republike Srpske. 

Brojne novinarske ekipe su dosle da isprate ovaj protest na Vračaru.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike