"Sve je ličilo na novi pogrom, majke su trčale po decu u vrtiće": 24sedam sa svedocima upada u apoteku u Mitrovici (FOTO)

14.10.2021

11:13

0

U apoteku su upala osmorica specijalaca Rosu, a ostali su obezbeđivali prilaz, objašnjava sagovornica

"Sve je ličilo na novi pogrom, majke su trčale po decu u vrtiće": 24sedam sa svedocima upada u apoteku u Mitrovici (FOTO)
Dragica Dragosavac - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Apoteka "Lilia" u Severnoj Mitrovici - u koju su juče upale specijalne policijske snage Rosu, pod izgovorom da kontrolišu nelegalnu trgovinu lekovima, što je dovelo do sukoba sa revoltiranim srpskim življem - ponovo radi.

Stanarka zgrade u centru grada, u kojoj se nalazi pomenuta apoteka, Dragica Dragosavac, u razgovoru za 24sedam kaže da ju je najviše potresla slika golorukih učenika srednje tehničke škole koji su, nakon što su odjeknule šok-bombe, neustrašivo istrčali, prsa u prsa, pred specijalne jedinice naoružane do zuba.

 

- Ta deca, od kada su rođena, žive pod presijom da se svakog trena nešto može desiti i ne plaše se. Gledala sam iz stana kako iskaču kroz prozore škole i idu pravo na Rosu, nisu dali da se iživljavaju nad nama. Stali su da odbrane zaposlene u apoteci, a sve su to naša deca, omladina odavde, iz grada - kaže gospođa Dragosavac, medicinska sestra u penziji, koja je radni vek provela u Domu zdravlja u Zvečanu.

Kako kaže, prva šok-bomba je juče ujutro pukla nešto iza devet sati, a onda ih je bilo još nekoliko, posle čega je bačen suzavac.

- Moja sestra je baš tad kad je puklo krenula na zakazani pregled kod lekara. U prvi mah pomislila sam da je neko bacio petardu, međutim, strašno je dimilo. Izađem na prozor, puče još jedna, pa još jedna. Viknem sestri: "Ovo je opet neki rat", i setim se bombardovanja, pogroma...Taman smo se malo odvikli, kad evo opet - priča Dragica, dodajući da je sve trajalo dva-tri sata.

Kako kaže, u apoteku su upala osmorica specijalaca Rosu, a ostali su obezbeđivali prilaz.

- Kad je puklo, u gradu je nastala gungula. Majke su trčale po decu u vrtiće i škole, a došlo je i do ometanja signala mobilne telefonije, tako da neko vreme nisu dobro radile veze i internet. Noć uoči napada, neko je dobio dojavu da će Rosu navodno narednog jutra trkeljisati magacine i prodavnice pića, a upali su u apoteku jer ne daju prodaju lekova iz Srbije - objašnjava naša sagovornica.

Dodaje i da je zanimljivo to što apoteku "Lilia" drže supružnici koji imaju mešoviti brak. 

Apoteka se vodi na suprugu koja je Srpkinja iz Zubinog Potoka, a muž je Albanac za koga, kaže Dragica, svi govore da je čestit čovek.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike