"Nasilje je neprihvatljivo i treba ga procesuirati"

13.10.2021

21:36

0

Saopštenje je izdala ambasada SAD

"Nasilje je neprihvatljivo i treba ga procesuirati"
Kosovska Mitrovica - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ambasada SAD u Prištini oglasila se povodom događanja na severu KiM, a portparol ambasade rekao je da je Vašington zabrinut zbog toga što je danas došlo do protivljenja "pokušaju kosovskih institucija da uspostave red i mir na celom Kosovu", prenosi Reporteri.

Iz američke ambasade saopšteno je da nasilje, bilo da je usmereno protiv vlasti, medija ili građana, nije prihvatljivo i da ga treba procesuirati.

Ambasada SAD je pozvala na smirivanje situacije, prenela je Gazeta ekspres.

Svetski mediji preneli su šta se sve dešavalo na severu KIM, kao i reagovanja zvaničnika u Beogradu.

Američka agencija AP ocenila je da je upad kosovskih policijskih snaga i specijalnih jedinica ROSU na sever Kosova razbesneo Beograd, navodeći da je tokom današnje intervencije bezbednosnih snaga Prištine povređeno 20 ljudi.

U izveštaju nemačkog Dojče vele-a navodi se da je upad prištinskih snaga bezbednosti izvršen zbog zaplene navodno krijumčarene robe, a prenosi se i izjava jednog zvaničnika Prištine koji je rekao da "akcija nije bila usmerena protiv pripadnika neke određene nacionalnosti".

Britanski Rojters potvrđuje da su mediji emitovali snimke Srba u Severnoj Mitrovici koji beže od suzavca i šok bombi navodeći da se "slična situacija događala i u obližnjem Zvečanu".

U izveštaju ruske agencije TAS S se navodi da je u specijalnoj operaciji snaga bezbednosti nepriznatog Kosova povređeno više od deset ljudi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike