24sedam u Kosovskoj Mitrovici, hrabri Srbi poručuju: Nisu nas uplašili, živimo pod pritiskom 20 godina! (FOTO)

13.10.2021

17:23

0

Meštani Severne Mitrovice za 24sedam kažu da ih nije ni, iznenadila ni uplašila akcija Rosu jer više od 20 godina žive pod ovakvim pritiskom

24sedam u Kosovskoj Mitrovici, hrabri Srbi poručuju: Nisu nas uplašili, živimo pod pritiskom 20 godina! (FOTO)
Kosovska Mitrovica - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Noć u Severnoj Mitrovici, nakon današnje demonstracijama sile specijalne jedinice Rosu tzv. Države Kosovo nad Srbima, kada je teško ranjen Srbin Sofronijević na barikadama u Zvečanu, mirna je, naizgled deluje kao da se samo nekoliko sati ranije nije pucalo i dejstvovalo sok bombama.

Da se najčešći okršaj odigrao ispred gradske apoteke, u koju je upala kosovska policija za ekonomski kriminal i carine, svedoče dva potpuno izgorela vozila koja pripadaju carinskoj službi.

Meštani Severne Mitrovice za 24sedam kažu da ih nije ni iznenadila ni uplašila akcija Rosu jer više od 20 godina žive pod ovakvim pritiskom.

Kako kažu, najbitnije je da se teško povređeni Sofronijević rodom iz sela Rudara oporavi, a ako se slična demonstracija sile kosovskih specijalaca ponovi, spremni su da se brane.

Grupa mladića okupljenu u jednom lokalu pred košarkašku utakmicu Zvezde i Žalgirisa, kažu da se pozadina upada kosovskih policijskih snaga u gradsku apoteku krije u tome što kosovske vlasti zabranjuju uvoz lekova iz Srbije i tako primoravaju srpsko stanovništvo u ovom delu Kosova da kupuju lekove u privatnim apotekama.

- Pozadina je u razlici pozitivne i negativne liste lekova koje je propisala Srbija i one takozvane kosovske. Lekovi iz Srbije ne mogu da se uvezu. U državnim apotekama nema lekova na recept, ima samo ortopedskih pomagala, I svaki lek mora da se kupi kod privatnika, kaže meštani koji se predstavio kao Milan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Lj. Keković

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike