Šta se sprema na Kosovu? U toku evakuacija radnika jedne poljske firme iz Severne Mitrovice!

13.10.2021

20:27

0

Autor: Lj. Keković

U Severnom delu Kosovske Mitrovice, u kome žive Srbi, niko ne zna šta donosi sutrašnji dan, da li će specijalna policijska jedinica Rosu ponovo provocirao sukobe i pucati u srpski živalj

Šta se sprema na Kosovu? U toku evakuacija radnika jedne poljske firme iz Severne Mitrovice!
24sedam/Goran Sivački

Današnja  demonstracija sile kosovske policije nije samo, po ko zna koji put, unela nemir i nesigurnost među Srbe, već i među strane firme koje ovde rade.

Prema saznanjima 24sedam, u toku je hitna evakuacija radnika jedne poljske firme iz hotela u centru grada.

Nakon jutrošnjeg oružanog sukoba,njima je iz sedišta firme u Poljskoj stiglo hitno naređenje da još u toku noći napuste i hotel i Severnu Mitrovicu zbog bezbednosti.

Prema saznanjima našeg portala u pitanju je više radnika iz Poljske koju su već mesecima angažovani na izgradnji vetro parka.

- Iz sedišta firme danas im je stigla naredba da otkažu hotel, u kome su bili smešteni poslednjih pet meseci i da napuste Severnu Mitrovicu. Oni su danas prestravili od pucnjave i šok bombi  a pogotovo od vesti da je jedan Srbin teško ranjen. Da li njihovi pretpostavljeni u Poljskoj imaju neke informacije o mogućoj eskalaciji sukoba ni oni ne znaju, osim da u toku večeri moraju napustiti Mitrovicu i vratiti se kući, otkrio je za 24sedam sagovornik iz hotela.

 

Podsećamo, kosovska policija izvela je jutros akciju u Severnoj Mitrovici i Zvečanu, te na Srbe koji su se okupili kako bi sprečili upad policije bacala šok bombe i suzavac, a jedan mladić ranjen je iz vatrenog oružja.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti