Vučić: Prištinu požuruju neke velike sile, rekli da su se dogovorli sa jednom od zemalja Kvinte! (FOTO)

13.10.2021

15:23

0

Autor: I. P.

Predsednik Srbije je naveo i da je sa Prištinom nemoguće razgovarati

Vučić: Prištinu požuruju neke velike sile,  rekli da su se dogovorli sa jednom od zemalja Kvinte! (FOTO)
vucic raska (4) - Copyright Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa Srbima sa KiM u Raški, nakon incidenata na severu KiM, da postoji nekoliko stvari zvog kojih Priština izaziva nestabilnost, a jedan razlog je i taj što ih požuruju neke velike sile.

- U tome se nalazi želja jednog dela velikih zapadnih sila da se sve destabilizuje i uruši, da bi oni mogli bolje da upravljanju procesima, jer se samo u timo snalaze, rekao je Vučić na sastanku.

Kako je rekao, njima nije cilj smao nezavisno celovito Kosovo, već i slabljenje Srbije.

- Njima ne odgovara da Srbija dalje napreduje, da pravi veću razliku, da ulaže u svoje crkve, obrazovanje, naučne centre, u svoje fabike, vojsku… Zato je potrebno zaustaviiti Sbriju, ukazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, oni neće odustati, navodeći tu, kao i uvek Veliku Britaniju, SAD i Nemačku, na prvom mestu, a zatim i Francusku, Italiju, celu Kvintu.

- Neće odustati od celog nezavisnog Kosova i baš ih briga šta će da rade. Ni danas nisu rekli da su Albanci krivi. A, jeste li čuli negde na svetu da neko ide da hapsi keks, limenke i ispali stotine metaka. Ne sekiraju se oni za to, nemojte da vaša suza traži roditelje na toj strani, rekao je Vučić.

AP Photo/Bojan Slavković
 

 

Dodao je i da bi u drugoj situaciji pozvao 50 zvaničnika, a danas je, kaže, pozvao samo Miroslava Lajčaka, izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine.

- Trebalo je mnogo njih da pozovem, ali dobro je da EU danas nije rekla i pozvala ''obe strane''. Ne znam šta bi Srbima zamerili.. Iz Prištine su se pred strancima pravili da nisu znali o čemu je reč, ali su onda rekli da su se dogovorli sa jednom od zemalja Kvinte, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo i da je sa Prištinom nemoguće razgovarati.

Kao primer, naveo je da su pojedini Albanci, pre par godina posle hapšenja Marka Ðurića, ipak rekli, iako krišom da se tako nešto ne radi, a da ovi danas, kaže, misle da imaju pravo da rade šta hoće.

AP Photo/Bojan Slavković
 

 

- Misle da imaju pravo da ubijaju Srbe, da čine šta god hoće, misle da je ovo danas bogougodno delo. Ne sekiraju se ni za šta, dobili su naređenje od jedne sile, rekao je Vučić.

Dodao je da Priština nije dozvoljavala da se dopreme vakcine, kao i da duže od mesec dana stoje lekovi na administrativnom prelazu, želeći tako da unizi Srbe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike