Nova srpska demokratija: Ili Andrija Mandić u vladi ili novi izbori u Crnoj Gori

12.10.2021

11:07

0

Autor: I. P.

Istakako je da NSD i DF stoje čvrsto oslonjeni jedni na druge čekajući ili pošten dogovor ili nove izbore

Nova srpska demokratija: Ili Andrija Mandić u vladi ili novi izbori u Crnoj Gori
Andrija Mandić - Copyright Andrija Mandić, 24sedam/ Goran Sivački

Poslanik Nove srpske demokratije (NSD) I Demokratskog fronta Jovan Vučurović je kazao da Crna Gora više nema vremena za bilo kakve eksperimente i promašene projekte, kakav je bila ekspertska vlada, i politički subjekti parlamentarne većine su dužni da svoje kapacitete stave na raspolaganje narodu i preuzmu odgovornost za upravljanje zemljom.

Kako prenosi portal podgoričkog Dana, Vučurović je poručio da kao poslanik NSD i DF, kao jedan od osnivača NSD i stranke iz koje je nastao NSD neće glasati ni podržavati ni jednu vladu u kojoj ne bude predsednik te stranke Andrija Mandić.

Dodao je da zna da slično misle i sve njegove kolege.

NSD, kazao je, sigurno neće dozvoliti da im neko ruši stranku tako što će našem predsedniku Andriji Mandiću i NSD oduzeti ono što im je narod dao.

Podsetio je da je Nova srpska demokratija stranka sa najvećim brojem poslanika u parlamentarnoj većini, da ih je, kako ističe, tri puta više od poslanika koje ima GP URA.

- Varaju se svi koji misle da ćemo našu organizaciju, koju smo decenijama stvarali, predati na volju i odlučivanje bilo kome, a to posebno nećemo dozvoliti drugocrnogorskim tajkunima okupljenim oko koncerna Vijesti, naveo je.

Istakako je da NSD i DF stoje čvrsto oslonjeni jedni na druge čekajući ili pošten dogovor ili nove izbore.

Poručio je da DF i NSD više neće dozvoliti neke nove improvizacije i političke avanture, kako je rekao, "drugocrnogorskih i drugosrbijanskih tajkuna" koji nisu ni učestvovali u izborima, a želeli bi da sastavljaju vladu.

- Nije tajna da to rade prvenstveno zbog vlastite računice jer u vremenu kada su zgrtali bogastvo, dok je Crna Gora gladovala, mnogo toga je ''zarađeno'' zahvaljujući određenim aranžmanima sa Milom Ðukanovićem, a ne bi bilo za njih dobro da o tome govori neko u vladi ili, recimo, to temeljito istraži, rekao je, između ostalog, Vučurović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike