Brnabić: U slučaju Jovanjica neće biti zaštićenih, sudstvo mora da uradi svoj deo posla bez pritisaka

10.10.2021

10:24

0

Autor: I. P.

Sve je veoma kompleksno jer smo pustili da opozicija od toga napravi politički slučaj mešajući se u tok istrage

Brnabić: U slučaju Jovanjica neće biti zaštićenih, sudstvo mora da uradi svoj deo posla bez pritisaka
ana brnabic - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Predsednica vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da u "slučaju Jovanjica" neće biti zaštićenih.

Gostujući na TV Prva, Brnabić je rekla da sudstvo mora da uradi svoj deo posla u "slučaju Jovanjica" bez pritisaka i obećala da će Vlada obezbediti da pravosudni sistem bude slobodan dok radi svoj deo posla.

- Utvrđeno je da su neke paralelne strukture u MUP želele da iskoriste slučaj Jovanjica i Koluviju za rušenje Aleksandra Vučića tako što bi lažno optužili njegovoga brata, uhapsili ga i primorali predsednika da podnese ostavku. Ostalo je još dosta stvari koje moraju da se utvrde, ali postoje dokazi da je postojala mreža ljudi koji su imali zadatak, ne znamo od koga, da sruše predsednika Vučića, izjavila je Brnabić.

Komentarišući intervjuu Predraga Koluvije advokatu Vladimiru Ðukanoviću, ona je podsetila da je deo političke opozicije davao sebi za pravo da iznosi neke navodne dokaze i da komentariše slučaj dok je istraga u toku.

-To je bio pritisak i na sud i na javnost da se Koluvija osudi pre suđenja. Sada opozicija optužuje da je u intervjuu Koluvije sa Ðukanovićem izvršen pritisak na sudstvo. Da nije bilo svih onih konferencija za štampu opozicije i mešanja medija, situacija bi bila mnogo čistija", rekla je Brnabić i izrazila uverenje da će slučaj dobiti epilog iako je, kako se izrazila, "sve je veoma kompleksno jer smo pustili da opozicija od toga napravi politički slučaj mešajući se u tok istrage.

Ona je naglasila da postoje dva velika procesa, "slučaj Jovanjica" i "slučaj Belivuk" i ukazala da ti slučajevi ne mogu da se porede osim po tome što se i u jedan, u i drugi, neprekidno mešaju opozicione stranke i mediji s ciljem da se ti slučajevi politički iskoriste protiv predsednika države i vlade.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike