Kako je bivši šef UKP „nokautirao“ Hrkalovićku na poligrafu: On prošao, a ona beži od detektora laži kao đavo od krsta!

09.10.2021

09:07

0

Milović rekao da je i njegovim kolegama bilo neprijatno zbog amaterskih pitanja koja mu je Hrkalovićka postavljala

Kako je bivši šef UKP „nokautirao“ Hrkalovićku na poligrafu: On prošao, a ona beži od detektora laži kao đavo od krsta!
milovic hrkalovic poligraf2 - Copyright Printscreen/YouTube/24sedam/Profimedia

Bivša državna sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović odbila je poligrafsko ispitivanje u sklopu istrage koju Sektor Unutrašnje kontrole sprovodi u slučajevima „Jovanjica“ i nezakonito prisluškivanje predsednika Srbije.

Hrkalovićka je u januaru u martu ove godine takođe saslušavana u sklopu istrage nezakonitog prisluškivanja Aleksandra Vučića, ali i o eventualnoj povezanosti sa klanom Veljka Belivuka, kao i odnosu sa bosanskim kriminalcem Darkom Elezom, međutim, tad nije ni mogla da se priključi na detektor laži jer je bila nakljukana lekovima.

Iako detektor laži nije nikaakv dokaz, već samo putokaz policiji kojim putem dalje da krene u istrazi, bivša sekretarka MUP Srbije odbija testiranje, a pre samo nekoliko godina ona je u sklopu afere „Papaja“ saslušavala bivšeg šefa UKP Rodoljuba Milovića, a zatim i prisustvovala njegovom poligrafskom ispitivanju.

Milović je poligraf prošao, a ovako je opisao kako ga je Hrkalovićka saslušavala:

-Ona u moje vreme nije bila deo profesionalne policije, niti je mogla da bude. Dok sam ja bio starešina morala je da se prođe edukacija, da se nauče osnovne stvari koje kriminalistički policajac radi na terenu – da zna šta je uviđaj, da prođe sve linije rada u beogradskoj kriminalističkoj policiji, da shvati šta je saradnik, šta je prijateljska-poznanička veza, šta je informator… - rekao je bivši šef UKP, a zatim opisao kako je izgledalo njegovo saslušanje povodom optužbi Darka Šarića da je dobijao pare od trgovine kokainom.

Ironično je kazao da je imao tu čast da ga Dijana saslušava.

Printscreen/YouTube
 

 

- Bila je član te radne grupe koja je proveravala navode Šarića da sam ja uzeo novac. Ispostavilo se da to nije istina. Na svako njeno pitanje ili opasku osećao sam se malo nadmoćnije. Jer pored svih tih iskusnih policajaca, jedna neiskusna devojka postavlja amaterska pitanja. Mislim da se dokazivala pred nekim drugim, preda mnom nije. Očito joj je neko naložio da me saslušava. Neko je polagao velike nade u nju. Čini mi se da se to nekako izjalovilo. Izlazila je na svaka dva minuta iz kancelarije gde su me saslušavali i referisala nekom „autoritetu“. Postavljala mi je stalno pitanje: „Koji je to datum bio“? – rekao je Milović, a zatim rekao da je njegovo poligrafsko ispitivanje obavljeno u prisustvu svih pripadnika radne grupe, što je mimo pravila, ali, kako je rekao nije se bunio, a na detotkru laži nije pao.

Printscreen/Instagram
 

Kad se našla u sličnoj situaciji u kojoj se u vreme njenog munjevitog uspona u srpskoj policiji našao bivši šef UKP, Hrkalovićka je na pitanja o vezama sa Elezom i Belivukom uglavnom odgovarala da ne zna ili da se ne seća.

Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije MUP Srbije, prilikom gostovanja na TV Prva, govorio je o slučaju "Jovanjica".

Pored Hrkalovićke, poligrafsko testiranje odbili su i bivši načelnik Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković i inspektor Dušan Mitić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike