Jovanjica je bio "plan B" Paralelna struktura u MUP-u stvorena zarad rušenja Vučića

08.10.2021

16:44

0

Autor: A. S.

Kako je naveo plan A je bilo prisluškivanje Vučića, a krajnji cilj je bilo diskreditovanje predsednika

Jovanjica je bio "plan B" Paralelna struktura u MUP-u stvorena zarad rušenja Vučića
Copyright Aleksandar Vučić/Profimedia

Slučaj "Jovanjica" je bio "plan B" grupe u MUP-u koja je bila paralelna struktura u MUP, sa precizno odabranim ljudima. Ti ljudi su imali organizovanu mrežu sa tajkunima i kriminalcima, rekao je Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije MUP Srbije.

Kako je naveo plan A je bilo prisluškivanje Vučića, a krajnji cilj je bilo diskreditovanje predsednika.

- Verovatno iz prvog pokušaja nisu mogli da diskredituju predsednika Srbije i vlast, a onda su pokušali da kroz "plan B" diskredituju predsednikovog brata. Pokušali su da dovedu u vezu Koluviju sa predsednikovim bratom - objasnio je Radovanović prilikom gostovanja na TV Prva.

O hapšenju Koluvije i veštačenju telefona

Radovanović kaže da je 13.11. došlo do hapšenja Koluvije, a naredba za veštačenje njegovog telefona izdata nekih 7 dana nakon hapšenja.

- Ono što je bitno, a odstupa od standarda forenzike je to da je naredba za veštačenje telefona osumnjičenog Koluvije izdata 20.11. Dakle, sedam dana nakon hapšenja. Tek nakon 29 dana prvi put telefoni su dostavljeni službi za specijalne istražne metode. Ono što je isto jako bitno, a o čemu postoje zapisi je to da su ambalaže u kojoj su dostavljeni telefoni bila potpuno oštećena i potvrđeno je da se vršila manipulacija telefonom. Ove činjenice su dokumentovane - objasnio je on i dodao da je je veštačenje telefona rađeno u četiri navrata i da su tom prilikom menjane ambalaže.

Cilj je bio pronaći u imeniku telefon predsednika Republike i njegovog brata, otkriva on.

- Ništa nije pronađeno u telefonima - rekao je Radovanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike