Načelnik u UKP potvrdio pisanje medija: Rebić bio na poligrafu, Hrkalovićeva odbila

08.10.2021

16:33

1

Autor: A. S.

Ispitivanje poligrafom su takođe odbili i načelnik Odeljenja za narkotike Slobodan Milenković i inspektor Dušan Mitić

Načelnik u UKP potvrdio pisanje medija: Rebić bio na poligrafu, Hrkalovićeva odbila
dijana hrkalović sbpok - Copyright Antonio Ahel/ATAImages/Milos Tesic

Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije MUP Srbije, prilikom gostovanja na TV Prva, govorio je o slučaju "Jovanjica".

- Saznanja koja imam je da su Dijana Hrkalović i ostali odbili poligraf. Direktor policije je bio na poligrafu, ali nemam informaciju da li je ili nije prošao poligraf. - rekao je on.

On je potvrdio pisanja medija da su nekadašnja sekretarka Uprave kriminalističke policije Dijana Hrkalović, načelnik Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković i inspektor Dušan Mitić odbili su da budu ispitani na poligrafu, što se u policiji tumači da je pomenuta trojka od ranije imala takav dogovor sa bivšim rukovodstvom MUP-a i da su zbog toga odbili detektor laži.

Slučaj "Jovanjica" je bio "plan B" grupe u MUP-u koja je bila paralelna struktura u MUP, sa precizno odabranih ljudima. Ti ljudi su imali organizovanu mrežu sa tajkunima i kriminalcima.

Cilj formiranja mreže je bio prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Verovatno iz prvog pokušaja nisu mogli da diskredituju predsednika Srbije i vlast, a onda su pokušali da kroz "plan B" diskredituju predsednikovog brata - objasnio je Radovanović.

Radovanović kaže da je 13.11. došlo do hapšenja Koluvije, a naredba za veštačenje njegovog telefona izdata nekih 7 dana nakon hapšenja.

- Ambalaža u kojoj su dostavljeni telefoni je oštećena i manipulisano je telefonom - objasnio je on i dodao da je došlo do menjanja ambalaža.

Dušan Mitić je pozivao Koluviju da lažno optuži Andreja Vučića, posredna su saznanja Radovanovića, a Koluvijin telefon je prisluškivan.

Toma Radovanović je naveo da je tu je bilo oko 1.800 razgovora koje su preslušali, ali nijedan nije bio inkriminišućih razgovora i ne postoji razlog za bilo koju sumnju.

- Postoji logistička podrška i jedne zapadne obaveštajne službe - rekao je Radovanović i dodao da su paralelne strukture formirane za vreme ministra Nebojše Stefanovića.

Prelomna tačka bila je put ministra Stefanovića u SAD.

On je tada stupio u direktan kontakt sa američkim obaveštajcima. Tim sastancima je prisustvovao Radovanović lično.

U toku je opsežna istraga sektora unutrašnje kontrole u MUP-u po pitanju slučaja "Jovanjica" i nelegalnog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike