Plan zavere protiv Vučića: Šta su sve planirale paralelne strukture?

09.10.2021

17:40

0

Autor: A. S.

Slučaj "Jovanjica" i nelegalno prisluškivanje predsednika Srbiije Aleksandra Vučića još jednom na tv ekranima

Plan zavere protiv Vučića: Šta su sve planirale paralelne strukture?
Dejan Vuk Stanković i Darko Obradović - Copyright Printscreen

Sektor unutrašnje kontrole u MUP sprovodi opsežnu istragu po pitanju slučaja "Jovanjica" i nelegalnog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Da je paralelna struktura MUP imala svoja delovanja, potvrdio je i Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode u UKP, koji je i otkrio da je za rušenje Vučića postojao "plan A" - prisluškivanje, a zatim i "plan B" - slučaj "Jovanjica".

O slučaji "Jovanjica" u emisiji Kurira, govorili su politički analitičar Dejan Vuk Stanković i Darko Obradović iz Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost.

Dejan Vuk Stanković je na početku kazao da je spajanje brata predsednika Republike sa plantažom marihuane jedna loša konstrukcija i vic i naglasio da je ovo napad na instituciju predsednika Republike.

- Da je takav plan uspeo i da je predsednikov brat uključen u takvu nelegalnu rabotu to bi izazvalo potrese u zemlji - rekao je Stanković.

- Ta priča o policiji mora da se dovede u red - naveo je Stanković.

Darko Obradović je naglasio da mora da se zaustavi šarada kako se pravi akteri ne bi izvukli i izrazio uverenje da u zemlji postoji mnogo pojedinaca koji žele da sačuvaju ustavni poredak zemlje.

Stanković je dodao da ministar odbrane Nebojša Stefanović više neće biti uticajna ličnost na političkoj sceni Srbije, a  Obradović se nadovezao i naveo da je predsednik Vučić jako posvećen državnim poslovima i da u zemlji nema mesta za one koji lažno povezuju predsednika s kriminalom.

Stanković je rekao da je Milačićeva optužba ozbiljna i da je sada uzdržanost nužna.

Komentarišući današnju konferenciju ministra Nebojše Stefanovića, Stanković je rekao da on prolazi kroz tešku ličnu dramu i da psihofizički nije spreman da ostane razuman da dugo ostane s novinarima u razgovoru.

- Zna se i kroz kakvu dramu prolazi i predsednik Vučić, naročito zbog okolnosti da se pominju članovi njegove porodice - rekao je Stanković.

Obradović je pak dodao da treba sačekati da nadležni organi ne saopšte uticaj stranof faktora da li je i u kojoj meri nastupao.

- Ključna stvar će biti motivisanost, organizaciona struktura i ko je davao uputstva da se predsednik prisluškuje - rekao je Obradović.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike