Kurc se kaje zbog SMS poruka, negira optužbe

09.10.2021

05:55

0

Autor: J. S. J.

Kurc je kazao da je dobro što u pravnoj državi, kakva je Austrija, svako ima mogućnost da dokaže da je reč o netačnim optužbama

Kurc se kaje zbog SMS poruka, negira optužbe
AP Photo/Darko Vojinovic - Copyright Sebastijan Kurc; AP Photo/Darko Vojinovic

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc obratio se sinoć građanima Austrije, ističući da namerava da što je to brže moguće pokaže da su optužbe protiv njega netačne i ukazao spremnost njega i njegove Narodne partije (OVP) na nastavak rada u Vladi. 

 
-Proteklih dana vidljiva je iritacija i nesigurnost. Mnogo toga se meša, a važno je da se neke stvari razdvoje. Na jednoj strani postoje SMS poruke od pre par godina, neke su i od mene, koje su u emociji tako formulisane kako to danas ne bih uradio. Na drugoj strani postoje optužbe za krivična dela protiv mene koje su netačne -objasnio je on. 
 
Kurc je kazao da je dobro što u pravnoj državi, kakva je Austrija, svako ima mogućnost da dokaže da je reč o netačnim optužbama. 
 
-Predsednik Austrije rekao je da pretpostavka nevinosti mora da važi za svakog, a mislim da političari ne treba da budu bolje tretirani po tom pitanju od građana, ali ne i lošije. Dobro je što ću moći u daljem postupku da negiram sve optužbe protiv mene -dodao je. 
 
Kurc je istakao da će učiniti sve da se obezbedi što brže rasvetljavanje celog slučaja, jer je to pre svega, kako je naveo, u njegovom interesu. 
 
-Pored pitanja optužbi za nešto iz 2016.godine, postavlja se i pitanje šta je sa vladom i zemljom. Kao kancelar i predsednik OVP razgovarao sam sa timom iz moje stranke i došli smo do zaključka da kao demokrate prihvatamo ako postoje druge većine u parlamentu, ali istovremeno želimo da naglasimo da smo kao tim u Vladi delotvorni i da želimo dalje da radimo. To smo dokazali godinu i po dana sa koalicionim partnerom u borbi protiv pandemije, u oporavku privrede- rekao je on. 
 
Kurc je naglasio da će ostati u stalnom dijalogu sa predsednikom države i učiniti sve za očuvanje stabilnosti zemlje, ali i sa vicekancelarom kojem će, kako je naveo, ponuditi razgovore o daljem radu Vlade. 
 
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike