Saopštila uslov pod kojim će da saopšti imena svedoka: Tepićeva dala iskaz u policiji o podvođenju u Jagodini

26.04.2021

13:20 >> 14:04

0

Tepićeva se u policiji zadržala nešto manje od dva sata

Saopštila uslov pod kojim će da saopšti imena svedoka: Tepićeva dala iskaz u policiji o podvođenju u Jagodini
Copyright Facebook printscreen

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić dala je iskaz u Policijskoj upravi u Jagodini, povodom tvrdnji da je predsednik Skupštine opštine Jagodina i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma odgovoran za podvođenje žena i devojaka u tom gradu.

Tepićeva se u policiji zadržala nešto manje od dva sata. U pitanju je informativni razgovor po zahtevu tužilaštva za prikupljanje obaveštenja i informacija u vezi sa iznetim tvrdnjama.

pročitajte još

-Stavila sam se na raspologanje policiji, ali ne mogu da dovodim u rizik bio koga od svedoka niti od žrtava. Da sam iznela njihova imena, ja sam sigurna da bi već večeras bili na stolu Dragana Markovića Palme. On nije trepnuo da danima od Skupštine, preko televizija sa nacionalnom frekvencijom traga za svedocima i da ih zastraši i ja neću to zadovoljstvo da mu dam na tacni u njegovoj Jagodini. Pozvala sam se na članove 103 i 104 Krivičnog zakonika koji decidno kažu da tužilac ima prava da obezbedi status posebno osetljivog svedoka, rekla je Tepićeva.

Ona je dodala posle razgovora u policiji pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću da će se istog momenta kada im se to obezbedi odazvati sa identitetom najmanje sedam lica koja žele pod tim uslovima da svedoče protiv Palme i horora koji su doživljavali.

TANJUG/ DUSAN ANICIC

Tepićevu je do zgrade policije dopratio predsednik SSP Dragan Ðilas, a među pristalicma koji su joj aplaudirali, bio je i Nebojša Zelenović, gradonačelik Šapca.

Inače postupak u vezi sa ovim slučajem u petak je po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini izmešten u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Ovu odluku je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

TANJUG/ DUSAN ANICIC

Tepićeva je 19. aprila na konferenciji za novinare iznela tvrdnje za podvođenje devojaka i žena u Jagodini na račun Markovića, ali i drugih osoba.

Marković je te optužbe odbacio, kao lažne, tvrdeći da se sve to dešava jer je predsednika SSP Dragana Ðilasa pozvao da objasni odakle mu novac na računima na egzotičnim destinacijama.

Više javno tužilaštvo u Jagodini je naložilo policiji da prikupi infomacije i obaveštenja o navodima Marinike Tepić i da ispita sve pomenute osobe u tom slučaju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike