Tužilaštvo formiralo predmet "Palma" zbog optužbi za podvođenje žena i devojčica u Jagodini

20.04.2021

08:51 >> 08:57

0

Tužilaštvo bi trebalo da izda nalog policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja o ovim događajima, odnosno da pokrene predistražne radnje

Tužilaštvo formiralo predmet "Palma" zbog optužbi za podvođenje žena i devojčica u Jagodini
Copyright Miloš Tešić/ATA Images

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je predmet povodom navoda koje je na konferenciji za medije iznela Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, da je Dragan Marković Palma podvodio maloletnice u hotelima u Jagodini.

-Imamo saznanja iz medija i inicijativu dobijenu od Dragana Markovića, kojom se zahteva utvrđivanje svih okolnosti. Zato ćemo formirati predmet radi prikupljanja obaveštenja i utvrđivanja eventualnih postojanja krivičnih dela, rekao je Radoslav Vučković, viši javni tužilac u Jagodini.

Tužilaštvo bi trebalo da izda nalog policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja o ovim događajima, odnosno da pokrene predistražne radnje.

– U ovom predmetu ima dosta lica, a trenutno nemamo elemente ni za jedno krivično delo, nijednog konkretnog izvršioca jer ih ima više kao označenih. Treba da utvrdimo da li ima elemenata i za koje krivično delo. U okviru predistrage u policiji će biti saslušani svedoci, navodi Vučković.

Tepić je juče iznela tvrdnje na račun Markovića, ali i još nekih osoba, za podvođenje žena i devojčica u Jagodini.

Novinarima je emitovan i snimak navodnog svedočenja muškarca čiji je identitet zastičen i lik zamagljen, a koji tvrdi da je upućen u te slučajeve.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma odbacio je optužbe Marinike Tepić o podvođenju žena u Jagodini, ističući da je reč o “najgnusnijim lažima koje je ikada čuo”.

Osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić izjavio je da nema nikave veze sa informacijama koje je iznela Marinika Tepić, između ostalog i na račun čelnika Jagodine da “podvodi žene i devojčice”.

“Nemam veze sa tim”, rekao je Jurić za Tanjug upitan da li ima saznanja kako je Tepić došla do infomracija i da li možda on ima veze sa tim, imajući u vidu da je pre godinu danas pričao o političaru pedofilu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike