Antisrpsko orgijanje na EURU: Ustaše i Šiptari skandiraju omiljeni slogan srpske opozicije protiv Vučića, tajkunski medij ih veliča! (VIDEO)

21.06.2024

11:59

0

Pozivaju na ubijanje Srba, a posebna meta im je Vučić

Antisrpsko orgijanje na EURU: Ustaše i Šiptari skandiraju omiljeni slogan srpske opozicije protiv Vučića, tajkunski medij ih veliča! (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović Printscreen X

Evropsko prvenstvo u fudbalu je pokazalo da bolesna mržnja nekih naroda nema granica i da je prosto neizlečiva. Da bolest ne bira, potvrdili su najpre navijači Albanije i Hrvatske, koji su imali prilike i bratski zajedno da navijaju i divljaju, vređaju Srbe, obzirom na to da su njihove reprezentacije odigrale međusobni meč. 

Orili su se užasavajući povici na tribinama ''ubij Srbina'', a nisu samo navijači ti koji su varvarski vređali, već je i albanski reprezentativac Mirlind Daku (rođen u Srbiji, u Gnjilanu) nakon meča, sa megafona brutalno vređao Makedonce i Srbe. Na tribinama je bio i pogrdan transparent , na kom je pisalo ''FCK SRB'', a što je jasno šta znači i kome je bila upućena uvreda. 

Albanski i hrvatski navijači su zajedno vređali i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, kome su uzvikivali pogrdno '' Vučiću pederu'', a što mu isto skandira i ostrašćena, mrzilačka srpska opozicija. Ili bolje rečeno, antisrpska, obzirom na to da je ona operisana od srpskih državnih i nacionalnih interesa.

To se najbolje ogleda i po tome što ta opozicija, kao što vidimo, ima istog neprijatelja kog imaju i ekstremne ustaše i velikoalbanski balisti-kombetari, a taj neprijatelj im je Aleksandar Vučić, kome svi oni istovetno i skandiraju, što će reći da su ti pogrdni povici možda i nastali u istoj kuhinji. Onoj u kojoj je ono za šta vređaju Vučića i optužuju ga, to itekako poželjan oblik ponašanja, koji pokušavaju da nametnu svim zemljama, a u takav poredak su vazda vazalne Hrvatska i Albanija odavno duboko integrisane. 

Pre meča su albanski i hrvatski navijači takođe zajedno pevali ustaške i antisrpske pesme, a kao što smo naveli i tokom meča su pozivali na ubistvo Srba. O ikonografiji koja obiluje političkim i sramnim porukama veličanja terorizma da i ne govorimo. To su Albanci radili i tokom prvog meča protiv Italije, gde je sve vrvelo od simbola velike Albanije, tzv. Kosova, UČK. Čak je i jedan novinar Albanac iz južne srpske pokrajine brutalno provocirao srpske navijače prilikom jednog uključenja tokom utakmice Engleska - Srbija, što je samo jedna u moru primitivnih provokacija Albanaca na ovom EURU. 

Ni albanski, a ni hrvatski fudbalski savez nisu se izvinili za sramno ponašanje svojih navijača, štaviše ne vide u tome ništa sporno. To ne treba da nas čudi ako znamo da je npr. hrvatska reprezentacija nastupala na velikim takmičenjima i u potpuno crnoj varijanti dresova, a jasno je da je to bilo zbog ustaškog sentimenta, a ne bilo čega drugog, jer zvanično crnu boju nemaju ni na zastavi ni na grbu. Takođe su proslavljali pobede i sa zastavom zloglasne NDH, koja ima grb koji počinje sa belim poljem šahovnice i neznatno se razlikuje od današnjeg zvaničnog hrvatskog grba, iako smo sigurni da oni taj NDH grb više nose u srcima.

Kada god su proslavljali fudbalske uspehe, njihovi fudbaleri su padali u ekstazu dok su pevali pesme notornog ustaše Marka Perkovića Tompsona, a takođe se i redovno oglašavaju petog avgusta da čestitaju i proslave Oluju, najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata.

Dvostruki standardi licemerne UEFA-e

Kada srpski navijači ili sportisti viču ili nose majice Kosovo je Srbija, kao što i jeste, dobijamo kazne i upozorenja. Svi se sećamo slučaja Milorada Čavića, kada je kažnjen 2008. godine zbog majice Kosovo je Srbija. Kada su Albanci provocirali sa dronom 2014. godine, kažnjena je Srbija porazom za zelenim stolom, a ne Albanija i Albanci koji su izazvali incident. 

Tako su i na ovom EURU Albancima dozvoljavani raznovrsni politički, teroristički, šovinistički simboli, ali je zato srpski fudbalski savez upozoravan pre utakmica Srbije da navijači smeju samo da unose zvanične zastave FSS i Srbije i da ne sme da bude političkih parola ili skandiranja, a UEFA-i naročito smeta skandiranje Kosovo je Srbija, iako je to fakat koji je u skladu sa međunarodnim pravom, kao kada biste rekli Bavarska je Nemačka.

Smeta im, jer je korumpirana UEFA mimo svih pravila primila lažnu terorističku nazovi državu, a zapravo deo međunarodno priznate teritorije Srbije, u svoje članstvo. Onda nije ni čudo što su u svakoj situaciji toliko pristrasni. 

Krvavo antisrpsko ustaško-šiptarsko zločinačko bratstvo

Što se tiče ustaško-šiptarskog bratstva, veoma je jasno šta ih ujedinjuje. To su narodi koji nemaju nikakve etnolingvističke sličnosti i dodira - ni jezik, ni religija im nisu slični, niti se graniče. Jedino što ih ujedinjuje to je bolesna mržnja prema Srbima i to što su ih masovno ubijali kroz istoriju i opet bi to rado ponovili. Antisrpsko bratstvo im je iskovano još tokom Drugog svetskog rata, zatim ekstremističkog delovanja u emigraciji, pa preko razbijanja SFRJ i komadanja Srbije, pa do današnjih dana kada su najoblčnija NATO pešadija

Osim mržnje prema Srbima, zajedničko im je i to što su apsolutno vazalni narodi koji uvek ljube skute moćnim gospodarima, i to po pravilu onima koji su na pogrešnoj, zločinačkoj strani istorije. Za njihov račun, nadajući se njihovoj pomoći, često napadaju naš narod, a onda kada dobiju odgovor viču ''help NATO, help!''. Njihova kukavička priroda se videla i na ovom EURU, kada su uz pomoć Engleza napali srpske navijače iz čista mira, dok su ovi sedeli u kafiću, ali kada su Srbi počeli da se brane i prešli u kontranapad, šiptarski ekstremisti i kukavice pobegoše kao zečevi. 

Eto, takva je priroda i mentalni sklop te ustaško-šiptarske-bratije. Kada je reč o vređanju srpskog predsednika, iako je to krajnje varvarski i vulgarno, to mu je na neki način orden i priznanje, jer bi zabrinjavajuće bilo da ga takvi ne mrze i kada ne bi imali ništa protiv njega. Ovako, njihova patološka mržnja prema njegovoj ličnosti pokazuje da mrzitelji Srba, ipak instinktivno osećaju ko je brana njihovim zlim planovima protiv nas i ko im se hrabro suprotstavlja i ne da na srpske državne i nacionalne interese, a što ovi ne mogu da mu oproste. 

Facebook
 

Ponašanje takvih zlotvora je i očekivano, ali ponašanje srpske opozicije i tajkunskih medija je sramno. Tako su čak i novinari Nove S uspeli da (o)pravdaju i relativizuju sramne povike ''ubij Srbina'', pokušavajući da ih minimiziraju i okrenu na šalu. To su oni drugosrbijanci koji isto viču ''Vučiću pederu'', a kada prate EURO navijaju ''za komšije'', ali ne za Rumune i Mađare, nego znamo za koga. Nadamo se da neće početi uskoro i oni da viču ''ubij Srbina''. Mada, obzirom na to za kakvu se politiku zalažu, ni to više ne bi moglo da nas iznenadi. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike